Mus

Husmusen findes i alle dele af verden, hvor der er mennesker, den har forstået som sin artsfælle Rotten at indordne sig, under alle tænkelige forhold og den er derfor en alm. husfælle i vores beboelser.

Husmus (Musculus)

Den kan formere sig året rundt, det bliver typisk til en 5-6 kuld, så et enkelt par, kan nok nå at blive til en del og i den forbindelse lave en masse ravage på loftet i løbet af et år. De ynder at lave deres reder, nær varmekilder, i jorden og på loftet, under isoleringen. Musen er stort set altædende, den forsøger hele tiden at udvide dens områder og på et eller andet tidspunkt finder den vej, til gulve, køkken m.m. Hvor man ofte ser første tegn, på dens tilstedeværelse ved affaldsspanden, ekskrementer og urin lugt.

Den gnaver i alt, den finder på sin vej det betyder også at den kan ødelægge dyre elinstallationer, edb m.m.

Bekæmpelse

Ved forebyggelse og bekæmpelse, skal man være særdeles opmærksom på huller, sprækker, udluftningskanaler, fuger m.m. ikke overstiger en størrelse/bredde af 5 – 7 mm, mus kan ligeledes klatre op ad lodrette vægge, blot de er lidt ru.

I håndkøb kan privatpersoner købe bekæmpelsesmidler med mere eller mindre effektive virkninger. Der skal lægges rigeligt af bekæmpelsesmidlet ud og der skal konstant suppleres op, indtil der ikke mere spises af det udlagte. Det løser dog kun det indendørs problem her og nu og forbygger ikke mus efterfølgende. Husk på at der ved brug af bekæmpelsesmidler kan opstå lugtgener, som kan være lidt ubehagelige i en periode. Vores erfaring viser dog at døde husmus i en loftsektion, kun sjældent giver lugtgener. Som alternativ kan bruges fælder, det tager dog langt længere tid, for effektive resultater og man vil næsten aldrig få løst sit problem helt.

Denne side er opdateret 09/04-2021 af Kunder & kommunikation