Bestyrelsen planter ud

Idé 

Idéen eller inspirationen til at plante forskellige frugttræer og så blomtser i afdelingen fik bestyrelsen efter at have deltaget ved en beboerkonference, hvor de vandt nogle frugttræer. Det blev startskuddet til at plante yderligere forskellige frugttræer i afdelingen.

Nyplantede og forskellige frugttræer i Afdeling 2, Vordingborg.

Hvad gjorde vi?

I afdeling 2 i Vordingborg har bestyrelsen plantet frugttræer og sået blomster.  I samarbejde med de grønne medarbejdere blev det aftalt at inddrage et stykke græs mellem træerne, hvor der blev sået blomster, som er ”Biernes fryd”.

Organisering

Afdelingsbestyrelsen er primusmotor for beplantningen, hvilket også er forelagt beboerne. Som formanden Jens Planck Schmidt siger: ”Vi taler med vores beboere hver dag, som er meget glade for både at kunne nippe et æble og se de smukke blomster”.

Beboerinddragelse

Afdelingsbestyrelsen er gået i gang. Men arbejdet er foregået i tæt kontakt med de øvrige beboerne, så har det egentlig ikke været så nødvendigt at spørge så meget, da der er en tæt dialog.

Det bedste ved denne aktivitet

Det bedste er at se den spontane glæde ved at have en masse af grønt midt inde i vores bebyggelse. Ud over træer har er der også højbede og lavbede. Det er en meget indbydende afdeling at komme til. Biodiversitetstankegangen er ikke fremmed for afdelingen. Det ser både pænt ud, samtidig med at det er godt for naturen. Og så smitter det: Beboerne hjælper hinanden med at gøre det pænt.

Gode råd

  • Blive enige i bestyrelsen om, hvor stort et budget I vil bruge på det
  • Få så mange i tale som muligt, lyt – men vær ikke bange for at tage en beslutning
  • Tag de grønne medarbejdere med på råd
  • Gør det! Det kan jo laves om, hvis man ikke er tilfreds
  • Prøv det.

Denne side er opdateret 08/07-2021 af Fællesskab & trivsel