Fra grøn ørken til summende eng

Idé 

Omlægning af grønne arelaer, der har ligget ubenyttet hen, kan bruges til vilde enge og nye frugttræer. Det gavner biodiversiteten.

Pomerans-høgeurt trives efter omlægningen til eng-areal.

Hvad gjorde vi?

I Bodsbjergvænge i Viby Sjælland fik afdelingsbestyrelsen ny inspiration til omlægning af grønne arealer efter en konference om biodiversitet i boligområder med højhuse.

Afdelingsbestyrelsen tog fat i det grønne team, og fik  i fællesskab lagt en spændende og god plan for omlægningen.

Afdelingen har mange store arealer, som før mest lå hen til græsslåning. Nogle arealer gror vildt nu, på andre er der sået frøblandinger og plantet frugttræer.

Planen og omlægningen blev begyndelsen på en grønnere tankegang, og der er siden kommet flere tiltag til. Det kan være træer, der bliver beskåret - og fremfor at køre det væk bliver det til et insekthotel inde mellem buskene. Til glæde for fugle og pindsvin.

Organisering

Bestyrelsen er igangsætter og har taget beslutning om brugen af arealerne.

Beboerinddragelse

Beboerne har taget positivt imod forandringerne. Det er stadig nyt, men så snart der kommer lidt bær og frugter på træerne, og det er muligt at hente til en æblekage i egen baghave, så begynder beboerne nok for alvor at synes, at det er dejligt.

Det bedste ved denne aktivitet

Når biodiversiteten er faldende i landet, så det er rart at kunne være med til at gøre en forkel. Det gavner CO2 udledningen, og vi er med til at bevare dyrearter og blomster.

Det er også smukt at se på, og så kan der samles æbler til en æblekage.

Gode råd

  • Udvælg arealerne sammen med det grønne team. Særligt store arealer, som bare har ligget som græsplæner er værd at kigge på. Det sparer græsslåningen, og så er det tid til at bruge det på noget andet.

Denne side er opdateret 08/07-2021 af Fællesskab & trivsel