Klosteret i Næstved

Det nuværende vandrehjem og tidligere nonnekloster på Præstøvej 65 i Næstved ombygges indvendigt og bliver til 33 attraktive boliger.

Målet for et spændende ombygningsprojekt er at skabe bæredygtige almene boliger, hvor den unikke og markante arkitektur bibeholdes. Bygningen har en meget høj byggeteknisk kvalitet, og kan derfor med relativt simple indgreb omdannes til attraktive og moderne almene boliger.

Blandt andet bevares den smukke kirkesal som skal bruges til et fælleslokale for beboerne. Det skønne haveanlæg beholdes også, for at skabe et grønt areal, som beboerne kan bruge til fælles mødested.

Ejendommen på Præstøvej 65 i Næstved er oprindeligt bygget i 1976 som hjem for nonner af Skt. Elisabeth ordenen og i de sidste godt 10 år har det fungeret som vandrehjem. Ejendommen har en unik historie og er velkendt i hele Næstved by. 

Boligerne

Der bliver bygget 33 boliger hvoraf 11 bliver små betalbare boliger, og de øvrige 22 bliver familieboliger på mellem to og tre værelser.

Boligerne bliver en fordeling af små betalbare boliger og almindelige størrelse familieboliger.

Fælles for de små betalbare boliger bliver at de beholder den nuværende indretning og suppleres med et opdateret badeværelse og en ny køkkenfunktion. De fleste betalbare boliger bliver i et plan, og nogle vil få egen altan eller terrasse.

De øvrige 22 boliger bliver alle i to plan med indvendig trappe, som inddrager det eksisterende gangareal og giver en god rummelig boligoplevelse. Der vil blive en stor variation i boligernes størrelse, for at tage hensyn til husets eksisterende indretning

Med boligernes to etager dannes der en spændende bolig, som giver mulighed for individuelle indretninger. Boligerne får som minimum én altan eller terrasse – nogle boliger vil få to. Der vil desuden være fokus på at få så meget dagslys ind i boligerne fra begge sider.

Alle boligerne får et nyt badeværelse, et nyt køkken, nye vinduer og renoverede gulve, vægge og lofter samt opdaterede installationer.

Byggeriet

Ombygningen er tilrettelagt sådan, at der tages stort hensyn til husets oprindelige arkitektur og indretning, og den udvendige arkitektur vil stort set forblive som den er i dag.

Huset er sundt og i høj kvalitet. Bygningens høje kvalitet med fx fuldmurede vægge overalt er et grundlæggende udgangspunkt for dette scenarie, og der arbejdes bevidst i projektet med størst mulig grad af genanvendelse af eksisterende løsninger og materialer, uden at gå på kompromis med krav og ønsker til den fremtidige bo-kvalitet, indeklima og energiforbrug.

Den indvendige del af bygningen vil ligeledes blive fastholdt i så høj grad som muligt. Her vil man bl.a., at anvende de eksisterende indvendige vægge, og i en vis grad indarbejde gangarealer i de fremtidige boligarealer.

Ejendommen er oprindeligt opført med indvendig elevator, og denne sikrer, at alle boligerne lever op til tilgængelighedskravene.

Der vil blive lavet energimæssige tiltag i forbindelse med ombygningen med fx. nye vinduer og udvendige døre og supplerende isolering i lofter og ventilation. 

Materiale

Bæredygtighed tænkes ind på alle mulige niveauer. Materialer i forbindelse med ombygningen vælges med henblik på bæredygtighed og godt indeklima og bygningen optimeres energimæssigt.

Lokalområdet

Boligerne bliver placeret centralt i Næstved. En dejlig by for både familier, studerende og seniorer. Her ligger mange gode tilbud inden for kultur og foreningsliv, og der er gode indkøbsmuligheder, institutioner, folkeskole og øvrige uddannelsesmuligheder. 


Fakta

Antal boliger

33

Boligtype og størrelse

1- og 3-værelses boliger i varierende størrelse + én 4-værelsesbolig.  De små betalbare boliger varierer i størrelsen fra 34-40 m2 og de øvrige familieboliger varierer i størrelsen fra 87-112 m2.

Boligfordeling

Bebyggelsen består af to etplans-boligtyper på 28 m2 og 65 m2, resterende boligtyper er i to etager på 85, 102 samt 115 m2.

Energiklasse

-

Eksempel på forventet husleje

Se husleje og indskud for alle boliger i Klosteret her

Forventet byggestart

Maj 2018

Forventet indflytning

Maj 2019

Indvendige trapper

Boligerne i to plan har indvendige trapper

Elevator

Ja

Parkering

Fælles parkeringsfaciliteter på fælles areal nær boligerne.

Læs mere og skriv dig op til en bolig i Klosteret

Klosterets egen side, kan du læse mere om afdelingen og skrive tilføje boligerne til din venteliste. Du skal være skrevet op i Boligselskabet Sjælland, for at skrive dig op til boligerne i Klosteret. Skriv dig op i Boligselskabet Sjælland.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.