Klosterhaverne i Roskilde

I et samarbejde med Industriens Pension og Kuben Management skal vi omdanne den nuværende parkeringsplads på Sortebrødre Plads i hjertet af Roskilde til et nyt boligområde med 98 boliger i alt, hvor af 30 bliver almene lejeboliger.

Det nye boligområde kommer til at hedde Klosterhaverne, der bl.a. refererer til områdets historiske tilhørsforhold til Roskilde Kloster. Byggeriet bliver med blandede boligtyper og høje arkitektoniske ambitioner.

Boligerne

Vi kommer til at administrere 30 af de i alt 98 boliger. Vores boliger bliver opført i det man kalder for en delegeret bygherremodel, så der er nogle andre der bygger dem, og så overtager vi dem og lejer dem ud herefter.

De 30 almene boliger bliver placeret i byggefelt B, orienteret mod byens handel og liv. Boligerne bliver på mellem 45-70 m2 gennemlyste med åben indretning og køkken i forbindelse med stuen.

I gårdrummene mellem bygningerne er der fokus på private zoner, som skabes gennem pergolaer. Pergolaerne binder gårdrummene sammen og skaber private zoner med terrasser og forhaver ud mod de fælles gårdrum. I gårdrummene kommer der højbede med smukke planter og blomster.

Byggeri og materiale

Byggeriet er tegnet af Cornelius Vöge Atelier for Arkitektur og Gründl Haahr Arkitekter, og kommer til at bestå af i alt 98 boliger. private lejeboliger, 30 almene lejeboliger, samt café og butikker. Byggeriet bliver i 2 ½ til 3 ½ etagers højde og får facader i røde mursten, saddeltage i rød tegl og skrå taghældninger.

Bygningerne får et alsidigt arkitektonisk udtryk, der er tilpasset, så de kommer til at flette naturligt ind i det eksisterende historiske miljø i centrum af Roskilde.

Bygningerne får forskellige udformninger og forskudte placeringer, og der vil være fokus på mange særlige detaljer i murværk og facaden, der varierer bebyggelsen.

Det forventes, at det nye byggeri bliver bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld, der betyder, at byggeriet skal leve op til høje krav for bl.a. miljømæssig bæredygtighed.

Lokalområdet og beliggenhed

Klosterhaverne er placeret i hjertet af Roskilde i starten af handelsstrøget og kulturstrøget og et stenkast fra Roskilde station. En placering i hjertet af byen giver dig alle byens muligheder inden for nærmeste rækkevidde. Samtidig er der kun en kort gåtur gennem byparken og ned til havnen og skøn natur.

Roskilde by oser af aktiviteter og har et stort foreningsliv, der er spredt ud over hele Roskilde området. Der er dejlig svømmehal, stadion og et stort bibliotek.

Fakta

Antal boliger

30

Boligtype og størrelse

 1-, 2- og 3-rumsboliger på mellem 45-70 m2

Boligfordeling

4 stk. 1-rums boliger 45 m2

20 stk. 2-rums boliger 50 m2

6 stk. 3-rums boliger 70 m2

 

Boligerne i tagetagen vil være en smule mindre og have skrå vægge. 

Energiklasse

BR18

Eksempel på forventet husleje 

Eksempel på 3-rums bolig på 70 m2er huslejen på ca. 7.300 kr. ekskl. forbrug

Forventet byggestart

Sommer 2023

Forventet indflytning

Ultimo 2024

Indvendige trapper

Nej

Elevator

Ja

Parkering

64 parkeringspladser i tilknytning til boligerne

Husdyr

Det er tilladt at medbringe ét husdyr (hund/kat) ved indflytning i den nye boligafdeling Klosterhaverne. Dyret skal registreres, og der må ikke anskaffes nye dyr før 1. afdelingsmøde har godkendt regler om husdyr.

Skriv dig op til en bolig i Klosterhaverne

Du kan endnu ikke skrive dig på ventelisten. Se hvordan du får besked, når ventelisten åbner.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.