Sankt Peders Stræde i Roskilde

Vi ombygger den smukke gamle bygning på Sankt Peders Stræde indvendigt. Det betyder, at der kommer 32 ungdomsboliger i den treetager høje bygning. På hver etage etablerer vi et fællesareal, hvorfra der vil være adgang til havestue i sueetagen og en lækker altan på de øvrige etager. Derudover ligger der et mindre park lige udenfor døren, som frit kan benyttes.


Der er åbent for opskrivning til boligerne på s.dk

Den 19. juli 2019 åbnede opskrivningen til boligerne på s.dk. Det er s.dk (RIU), der står for fordelingen af de 32 ungdomsboliger i Sankt Peders Stræde. 


Boligerne

Boligerne bliver enten i et eller to rum og får alle eget badeværelse og mini-køkken med to kogeplader, emhætte, køleskabe og køkkenvask.  

Målet er at bevare de oprindelige arkitektoniske kvaliteter i boligerne. Det er bl.a. den høje rumhøjde med pudsede lofter, de rundede væg-overgange til lofterne og de store gavlvinduer bringes i spil igen. Det vil give boligerne en særlig stemning og herlighedsværdi. 

Byggeriet

Bygningen er opført i røde teglsten, hvide kviste med halvcirkeltag og småsprossede dannebrogsvinduer. Bygningen består af tre reelle boligetager samt kælder og spidsloft. Ejendommen er registreret bevaringsværdig, og vil derfor kun blive ombygget indvendig. Dog bliver taget efterisoleret. 

Der er elevator i bygningen, og på hver etage kommer der en tilgængelighedsbolig. I bygningens kælder kommer der depotrum og fællesvaskeri. 

Materiale

Der er fokus på at vælge materialer og udstyr i en god og robust kvalitet, med henblik på holdbarhed og minimering af vedligeholdsomkostninger.

Lokalområdet

Boligerne placeres i hjertet af det historiske centrum i Roskilde. Herfra er der kort til det meste - både stationen, indkøbsmuligheder, cafeer og meget andet ligger i gå-afstand fra Sankt Peders Stræde. Den centrale placering gør det også muligt at komme til Roskildes mange forskellige uddannelsessteder. Fakta

Antal boliger

32

Boligtype og størrelse

1- og 2-værelses ungdomsboliger på mellem 22mog 38 m2

Boligfordeling

21 1-værelses boliger, hvor 3 af dem er tilgængelighedsboliger

11 2-værelses boliger

Eksempel på forventet husleje

1-værelsesbolig med boligstørrelse på 22 m2 ca. 3.500 kr. (boligen er udregnet til 34m2, som er inkl. fællesarealer)

2-værelsesbolig med boligstørrelse på 38 m2 ca. 5.000 kr. (boligen er udregnet til 50m2, som er inkl. fællesarealer)

Forventet byggestart

September 2018

Forventet indflytning

Oktober 2019

Indvendige trapper

Nej

Elevator

Ja

Parkering

Der bliver etableret en overdækket cykelparkeringsplads. Der kommer ingen p-pladser til biler.


Skriv dig op til en bolig på Sankt Peders Stræde via s.dk

Udlejning af ungdomsboligerne sker gennem RIU-Roskilde. 


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.