Skolen i Næstved

Den gamle Jernbanegade Skole i Næstved bliver ombygget til 46 moderne etplansboliger til både børnefamilier, singler og seniorer. 

Boligerne

Boligerne kommer til at fremstå lyse og moderne og de fleste boliger kommer til at få åben køkken i forbindelse med stuen. Alle boligerne bliver i ét plan og flere bygges som tilgængelighedsboliger, med niveaufri adgang og plads til, at en kørestol kan komme rundt. 

Ingen af boligerne bliver helt ens, da vi ombygger en eksisterende skole.

Boligerne i stueplan får udgang til lille privat haveareal. Som projektet er lige nu får øvrige boliger altan - flere steder i kombination med udvendig adgangstrappe. Derudover bliver den nuværende skolegård omdannet til både parkeringsareal og fælles udeområde med grøn beplantning. 

Der bliver også etableret et fælleslokale, som beboerne kan benytte til arrangementer mv. 

Til boligerne følger et depotrum, som bliver placeret i kælderen.

Byggeriet

Den gamle skole har senest huset Næstveds kultur- og børneforvaltning. Byggeriet består af to bygninger.

Den fine gamle skolebygning, der ligger ud mod Jernbanegade, har en udvendig fredning. Det betyder, at bygningens udseende fortsat kommer til at se ud, som den gør i dag. Her vil der blot blive udskiftet vinduer.

Den anden bygning, der ligger bag skolebygningen, er opført i starten af 1970’erne. Her kommer der til at ske en del mere. Bygningen får helt nye facader og én eller to ekstra etager. Derudover bliver der lavet en anden tagkonstruktion, så bygningen i højere grad spejler sig med den fine gamle skolebygning. 

Der kommer elevatorer i alle bygninger. 

Lokalområdet

Boligerne er placeret i hjertet af den hyggelige by Næstved med kun få hundrede meter til stationen. Næstved er en dejlig by for både familier, studerende og seniorer. Her ligger mange gode tilbud inden for kultur og foreningsliv, og der er gode indkøbsmuligheder, institutioner, folkeskole og øvrige uddannelsesmuligheder. 

Fakta

Antal boliger

46

Boligtype og størrelse

Der kommer boliger på mellem 1 og 4 værelser i varierende antal kvadratmeter og indretning. Alle boliger bliver i ét plan.

Boligfordeling

6 stk. 1-værelsesboliger på 33 m2

10 stk. 2-værelsesboliger på mellem 60 - 89 m2

22 stk. 3-værelsesboliger på mellem 67 - 114 m2

8 stk. 4-værelsesboliger på mellem 74 - 114 m2

Energiklasse

-

Eksempel på forventet husleje

En bolig på 100 m2 vil ca. koste 8.300 kr. ekskl. forbrug

Forventet byggestart

August 2020

Forventet indflytning

December 2021

Indvendige trapper

Nej

Elevator

Ja

Parkering

Fælles parkeringsområde

Skriv dig op til en bolig på Skolen i Næstved

Sådan kommer du med i køen til de nye boliger på Skolen.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.