Universitetsparken i Trekroner, Roskilde

Et stenkast fra Roskilde Universitet (RUC) i den pulserende studie-bydel Trekroner bygger vi 81 ungdomsboliger. 

Boligerne

Vi ombygger en nuværende kontorbygning og opfører også to nye bygninger, når vi i alt bygger 81 ungdomsboliger. Her kommer både et- og to-rums boliger med plads til singler, kærester og vennepar. Alle boliger får eget badeværelse og mini-køkken. 

I nybyggeriet får boligerne i stueplan indgang fra terræn, mens boligerne på første sal for indgang via en svalegang.

Boligernes indretning

Vi har fokus på at skabe nogle gode planløsninger, for at opnå den bedste udnyttelse af boligernes kvadratmeter. Derfor bliver køkken og badeværelse, i de små 1-rums boliger, placeret i midt i boligerne. Det giver en naturlig opdeling af boligen og god mulighed for at indrette sig med både en sove- og opholdsafdeling.

De 15 to-rums boliger er indrettet med dobbelthøjde, hvilket giver boligerne en god rumfornemmelse og godt lysindfald. Derudover giver det mulighed for at indrette det ekstra halve plan med en soveplads – så boligen næsten føles som en 3-rums bolig.

Den sidste boligtype D er en stor 1-rums bolig, som er tiltænkt par.

Her ses to forskellige indretningstyper af den store et-rums boligtype D.

Byggeriet

Den eksisterende kontorbygning er opført primært i mursten og træværk. De to nye bygninger bliver i samme stil men primært i træ og mursten. Bygningerne kommer til at være både i to og tre etager, og ved samlingspunktet kommer der en fælles tagterrasse, hvor der er mulighed for at de unge beboere kan hygge sig sammen.

Mellem bygningerne kommer der et åbent gårdrum med grønne oaser, der skal tiltrække øvrige studerende fra studie-bydelen.

Der kommer også indendørs fælles opholdsområder, fælles vaskeri og cykel- og bilparkering.

Lokalområdet

Boligerne kommer til at ligge i smørhullet mellem Trekroner station og RUC. Den centrale placering med kun få hundrede meter til cafeer, indkøbsmuligheder, station og universitet giver mulighed for et optimalt ungdoms- og studieliv.

Trekroner er en bydel i rivende udvikling, hvor der bygges, handelslivet blomstrer og den omkringliggende natur gør det til en attraktiv bydel at bo i. Du når Roskilde centrum på cykel inden for et kvarter.

Fakta

Antal boliger

81

Boligtype og størrelse

1- og 2-rumsboliger på mellem 34 m2 og 50 m2.

Boligfordeling

Type A: 31 stk. 1-rums boliger på 34-35 m2 (bruttoareal inkl. fællesareal). 23 af boligerne bliver placeret i stuen, mens de øvrige 9 boliger placeres på 1. sal i nybyggeriet.

Type B: 15 stk. 2-rums boliger på 48-50 m2 (bruttoareal inkl. fællesareal). Boligerne får indgang fra svalegang på 1. sals-niveau.

Type C: 31 stk. 1-rums boliger på 41-42 m2 (bruttoareal inkl. fællesareal). Boligerne er placeret på 1. sal. i den eksisterende bygning.

Type D: 4 stk. store 1-rums boliger på 44-50 m2.

Energiklasse

Nybyggeri er BR18 Lavenergi.

Eksempel på forventet husleje

Huslejen vil ligge på mellem ca. 3.800 kr. 5.500 kr. ekskl. forbrug.

Forventet byggestart

Januar 2021.

Forventet indflytning

Studiestart 2022.

Indvendige trapper

Der er indvendige trapper i to-rums boligerne type B.

Elevator

Ja, men kun i den eksisterende bygning.

Parkering

Der kommer fælles parkeringsplads med 22 p-pladser. Derudover kommer der også cykelparkering med plads til 162 cykler.

Skriv dig op til en bolig i Universitetsparken via s.dk

Udlejningen af ungdomsboligerne sker gennem RIU-Roskilde. 


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.