Universitetsparken i Trekroner, Roskilde

Et stenkast fra Roskilde Universitet (RUC) i den pulserende studie-bydel Trekroner bygger vi 81 studieboliger. 

Video: Kom indenfor i en prøvebolig og oplev omgivelserne

Boligerne

Vi ombygger en nuværende kontorbygning og opfører også tre nye bygninger, når vi i alt bygger 81 ungdomsboliger. Her kommer både et- og to-rums boliger med plads til singler, kærester og roomies. Alle boliger får eget badeværelse og køkken. 

I nybyggeriet får boligerne i stueplan indgang fra terræn, mens boligerne på første sal får indgang via en svalegang.

Boligernes indretning

Vi har fokus på at skabe nogle gode planløsninger, for at opnå den bedste udnyttelse af boligernes kvadratmeter. Derfor bliver badeværelse, i de små 1-rums boliger, placeret i midt i boligerne. Det giver en naturlig opdeling af boligen og god mulighed for at indrette sig med både en sove- og opholdsafdeling.

De 15 to-rums boliger er indrettet med dobbelthøjde, hvilket giver boligerne en god rumfornemmelse og godt lysindfald. Derudover giver det mulighed for at indrette det ekstra halve plan med en soveplads – så boligen næsten føles som en 3-rums bolig.

Byggeriet

Den eksisterende kontorbygning er opført primært i mursten. De tre nye bygninger bliver i samme stil men primært i træ. Bygningerne kommer til at være både i to og tre etager, og ved samlingspunktet kommer der en fælles tagterrasse, hvor der er mulighed for at de unge beboere kan hygge sig sammen.

Mellem bygningerne kommer der et åbent gårdrum med grønne oaser, der skal tiltrække øvrige studerende fra studie-bydelen.

Der kommer også indendørs fælles opholdsområder, fælles vaskeri og cykel- og bilparkering.

Lokalområdet

Boligerne kommer til at ligge i smørhullet mellem Trekroner station og RUC. Den centrale placering med kun få hundrede meter til cafeer, indkøbsmuligheder, station og universitet giver mulighed for et optimalt ungdoms- og studieliv.

Trekroner er en bydel i rivende udvikling, hvor der bygges, handelslivet blomstrer og den omkringliggende natur gør det til en attraktiv bydel at bo i. Du når Roskilde centrum på cykel inden for et kvarter.

Fakta

Antal boliger

81

Boligtype og størrelse

1- og 2-rumsboliger på mellem 40 m2 og 50 m2

Boligfordeling

Type A: 31 stk. 1-rumsboliger på 40 m2 (bruttoareal inkl. fællesareal). 23 af boligerne er placeret i stuen, mens de øvrige 9 boliger er placeret på 1. sal i nybyggeriet.

Type B: 15 stk. 2-rumsboliger på 50 m2 (bruttoareal inkl. fællesareal). Boligerne får indgang fra svalegang på 1. sals-niveau.

Type C: 32 stk. 1-rumsboliger på 47 m2 (bruttoareal inkl. fællesareal). 17 af boligerne er placeret i stuen, mens de øvrige 18 boliger er placeret på 1. sal i den eksisterende bygning.

Type D: 3 stk. 1-rumsboliger på 48 m2 (bruttoareal inkl. fællesareal). 1 af boligerne er placeret i stuen og de 2 øvrige boliger er placeret på 1. sal i eksisterende bygning.

Se oversigt og plantegninger over alle boliger, her på afdelingens hjemmeside

Energiklasse

Nybyggeri er BR18 Lavenergi.

Eksempel på forventet husleje

Huslejen vil ligge på mellem ca. 3.800 - kr. 4.800 ekskl. forbrug.

Se indskud og husleje for alle boliger her

Forventet byggestart

Januar 2021.

Forventet indflytning

1. etape (eksisterende bygning): 35 boliger indflytning 1. oktober 2021. Alle boliger i 1. etape er 1-rumsboliger i boligtype C og D.

2. etape (nye bygninger): 46 boliger indflytning 1. oktober 2022

Indvendige trapper

Der er indvendige trapper i to-rums boligerne type B.

Elevator

Ja, men kun i den eksisterende bygning.

Parkering

Der kommer fælles parkeringsplads med 22 p-pladser. Derudover kommer der også cykelparkering med plads til 162 cykler.

Skriv dig op til en bolig i Universitetsparken via s.dk

Udlejningen af studieboligerne sker gennem RIU-Roskilde. 


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.