9/9-2021 Nyhed til alle

25 år med Æblehavens Beboercafé

Den 9. september fejrede faste gæster, frivllige og ansatte i Beboercaféen i Æblehaven 25 års jubilæum.

Lis Egelund er en af Beboercaféens faste gæster. Hun er kommet her igennem 10 år. Nogle gange kommer hun både til morgenmad og til frokost i caféen.

Lis Egelund er en af Beboercaféen faster gæster.

I caféen kan man få et måltid til en rimelig penge, siger Lis og forklarer hurtigt derefter, hvad der egentlig gør hende til fast kunde i caféen: ”Det, der trækker, er samværet med andre mennesker”, siger hun og lyser op i et smil.

Lis bor alene og sætter derfor ekstra pris på den daglige kontakt og det sociale samvær med de andre. Hun nævner, at samværet i caféen føles mere uforpligtende, end når man mødes hjemme hos hinanden. I caféen kan man komme og gå, som man vil. Man skal heller ikke servicere andre eller aftale noget. Man kommer bare og sætter sig ved et bord. Og når man sidder der ved bordet, så går snakken. På den måde følger man med i hinandens liv. Det er rart, siger Lis og uddyber: ”Det er meget bedre, end at man går derhjemme og jokker rundt i det samme hver dag.”

Flere af caféens gæster nævner også alle de frivillige og naturligvis cafébestyrer Gitte Kruuse som vigtige grunde til, at de har lyst til at komme i caféen igen og igen. De frivillige gør en kæmpe indsats og hjælper til med alt fra at servere, rydde borde, lave mad og stå i kassen. Og Gitte, hun kan lave et godt måltid mad, og har flair for det med mennesker. Sådan laves en rigtig beboercafé. Og sådan har det været gjort nu i 25 år i Æblehaven. Stort tillykke til caféen og alle dens kunder, frivillige og ansatte.


Om Æblehavens beboercafé

Caféen har åbnet fra mandag til fredag fra kl. 8-13. Til oktober åbner Søndagscaféen igen fra kl. 14 – 16, og det kommer til at foregå indtil maj, hvor søndagsaktiviteten lukker ned for sommeren.

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation