31/10-2018 Nyhed til alle

Karlemoseparken på vej i smørhul

Køge Nord: Sjetteklasseelever havde lavet de første sten til området. 2.700 parkeringspladser og pendlertid på 18 minutter til København.

Den nye Køge Nord station skal binde S-toget, den nye jernbane fra København til Ringsted (og Jylland) og motorvejen sammen i en sølvfarvet rørbro. Samtidig er det meningen at man kan parkere ved stationen og tage toget på 18 minutter til København, og dermed undgå den ofte langsomme myldretidskø. Nu er der taget spadestik til de første 650 P-pladser, der med tiden kan blive til 2.700 i et område, der også kommer til at indeholde kontorbyggeri og nye boligområder. Byggeriet sker gradvist fra 2018 - 2033, noget der passer godt med Banedanmarks gradvise kørsel på den nye jernbane. I første omgang køres der nemlig kun en gang i timen. Først i 2024 er det moderne signalsystem sat op.

Karlemoseparken kommer til at ligge i smørhullet

En særlig busrute skal binde Køge Nord station, der ligger 2 km nord for Køge, sammen med Køge centrum. Busruten passerer dermed forbi Boligselskabet Sjællands store boligområde Karlemoseparken og det nye Universitetssygehus på vejen.

Omkring den nye station kommer både erhvervsbygninger og nye boligområder. Erhvervsbygningerne skærmer dermed boligområderne fra motorvejsstøjen.

Billedserie

Direktør Bo Jørgensen og Køges borgmester Marie Stærke var blandt de mange, der deltog i spadestikket til de store områder omkring stationen. Stenene havde sjette klasse fra de nærliggende Kirstinedalsskolen udsmykket, og to af drengene havde plukket blomster til borgmesteren.


Læs mere

Se TV2lorrys indslag

Henvendelse om denne side til Kommunikation