13/11-2014 Nyhed til alle

Børn vælger tårn

På Parkvænget besluttede børnene selv den nye legeplads.

Børnene i Parkvænget besluttede selv, hvilken ny legeplads, de kunne tænke sig. Det skete med afstemning på rigtige stemmesedler.   Foto: Jonas B. Whitehorn

Alt for tit bliver børnene ikke spurgt inden køb af legeplads. Parkvænget tog stemmesedlen i den anden hånd og indkaldte til børnemøde.

Boligafdelingen i Roskilde skal nemlig bygge nyt legeredskab på et stort græsområde. Men denne gang ville formand Anna Hansen have, at børnene var med til at beslutte, hvad det skulle være for noget.

"Vi valgte at skrabe nogle penge sammen, og spørge to legetøjsfirmaer, hvad der kunne laves indenfor den ramme", fortæller Anna Hansen. Resultatet blev i alt 6 forslag, der blev fremlagt for en stor samling børn i går aftes. Leverandørerne gennemgik selv forslagene, og så blev der delt stemmesedler ud.

Områdeleder Martin W. Larsen læser resultatet af afstemningen op. Af 43 afgivne børnestemmer faldt 27 på det 10 meter høje klatretårn, der dermed blev valgt.

Områdeleder Martin W. Larsen kunne efter en kort optælling konkludere:

"Det er forslag 1, der har vundet", fortalte han til børnenes jubel. Det er et legeredskab på næsten 10 meters højde, der kommer til at rejse sig som et tårn på den store græsplæne. Et utrolig populært redskab, bekræfter legepladskonsulent Trine Lund fra Elverhøj. 

Trine Lund fra Elverhøj står bag vinderforslaget.

Men børnene kan ikke beslutte det hele. Derfor var Anna Hansen ret spændt på om afdelingens beboermøde en halv time senere ville bekræfte projektet, der koster godt 400.000 kr.

Formand for Parkvænget, Anna Hansen har skrabet penge sammen på både sidste års budget og det kommende for at få plads til klatretårnet.

"Men vi har sparet 200.000 kr. sidste år ved at undgå at skifte gulvet i udlejningslokalet og bare genbruge et tæppe", fortæller Anna Hansen, der også har fundet 100.000 på næste budget. 

"Så det går nok", forudser hun.

Og det skulle vise sig at være en god vurdering. Beboermødet sagde ja til projektet med stort flertal. Dermed står det nye klatrestativ klar til påske, fuldstændig som børnene ønsker sig det.

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør