25/9-2015 Nyhed til alle

Børnene fra Kristoffersvej stod bag naturdag

Kristoffersvej har hele sommeren arbejdet med at styrke naboskabet. Se naturdagen, som børnene stod bag.

1350 kg. hø udgjorde naturdagens hoppeborg og tiltrak både børn og voksne. Alle aktiviteter var lavet af naturmaterialer.   Foto: Jens Petersen, beboer

Boligområdet Kristoffersvej i Ringsted har hele sommeren arbejdet med at styrke naboskabet. Med støtte fra Ringsted Kommune har beboerne skabt nyt liv under overskriften +Nabo. I weekenden var det børnene, der havde planlagt en naturdag, hvor familierne deltog i en række aktiviteter.

Dagen bød på en række konkurrencer på plænerne mellem husene. Børn og voksne dystede i kålbowling, gulerodsbad, stylteløb, kartoffelløb og sækkevæddeløb.”Det var en fryd at se børn og voksne boltre sig i halmbunken”, fortæller Linea Rose, der sammen med legepladsudvalget har koordineret +Nabo-projektet. En voksengruppe har inddraget børnene i planlægningen af dagen, så den kom til at afspejle deres ønsker. Hele dagen var der fuld gang i både kålbowling, gulerodsbad, stylteløb, kartoffelløb og sækkevæddeløb. Alt sammen aktiviteter, der er skabt med naturmaterialer.

Selv de mindste kunne deltage i konkurrencerne – med lidt hjælp.


Dagen blev afsluttet med en stor madfestival, hvor naboerne bidrog med mad fra 8 forskellige madkulturer, og på den måde inviterede indenfor i en del af deres verden.

”Det vigtige er, at vi passer på hinanden og på vores boligområde, det er godt naboskab”, uddyber Linea Rose. Inddragelsen af børnene i boligområdet kommer til at fortsætte.

”Vi holder en afrunding på hele +Nabo-projektet sammen med børn og voksne, og så bliver vi ved at mødes i både børnegruppen og voksengruppen”, funderer hun.

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør