10/6-2022 Nyhed til alle

Djævlen er på vej til Roskilde

Gul fest, cykelløb og beboere i første parket. Tour de France kommer til Roskilde d. 2. juli.

Djævlen, tyskeren Dieter Senft er allerede spottet i København, så han er helt sikkert klar, når rytterne sendes afsted fra Stændertorvet den 2. juli. Dieter Senft er en regulær kendis i Tour de France, hvor ha siden 1990´erne fulgt rytterne og pisket dem fremad. Så hold øje med ham i Roskilde og omegn.   Foto: Armin Kübelbeck, CC-BY-SA, Wikimedia Commons

Der venter en oplevelse af de helt store når Tour de France rammer Roskilde den 2. juli. For Tour de France er noget særligt. Det er ikke bare det største cykelløb. Det rangeres også som en af de absolut største sportsbegivenheder i verden. Tour de France er nemlig så meget mere end bare et cykelløb. Når løbet kommer forbi Roskilde, så ankommer der samtidigt flere tusinde mennesker, 1.400 biler og masser af busser, lastbiler, motorcykler og 7 helikoptere. Derfor får løbet også indflydelse på trafikken i dagene omkring den 2. juli. Men frem for alt så venter der os en kæmpe cykelfest.

Nabo og tæt på touren

Når feltet triller gennem Roskilde, så vil mange af Boligselskabet Sjællands beboere kunne nyde verdens største cykelløb fra absolut første parket. Så har du altanen med et super cykelvue eller ”det perfekte køkkenvindue”, så del det med din nabo. Det er trods alt ikke hver dag at man står med de bedste billetter til selveste Tour de France.

Fest og samvær i Boligselskabet

Æblehaven fejrer touren og Idrætsbibliotekets fødselsdag med fransk brunch, flere tusinde balloner, lokalt cykelløb og t-shirts til de unge. Ringparken byder på beboerhygge ved fælleshuset som nærmest ikke kunne ligge tættere på ruten og cykelfeberen. Og bor du i Vognmandsparken eller Hedemøllen, så glæd dig over at du næppe kommer tættere på et super sweet cykelspot. Begge steder er der et perfekt hjørne med kik til både reklamekaravane, tour-fest og cykelløb.

Bliv officiel Tour de France-publikumsguide

Som frivillig publikumsguide, så venter der dig en dag, hvor du helt officielt bliver en del af verdens største cykelløb. Du vil enten skulle stå ved en af afspærringerne, eller gå rundt blandt byens gæster og hjælpe med til at det bliver en god oplevelse for alle. Du behøver altså, hverken at kunne jonglere eller dirigere trafikken. Alene det, at du som beboer er udadvendt og kender dit lokalområde vil være en kæmpe gevinst for løbet og de tusindvis af tilskuere som besøger byen for første gang. De frivillige publikumsguider er et vigtigt tandhjul i den velsmurte tour-maskine. Derfor vil du også blive udstyret med en original Tour de France t-shirt, kasket og taske kun forbeholdt officielle publikumsguider. Der er brug for dig og masser af frivillige hænder når Tour de France-karavanen kommer til byen.

Sådan kommer du omkring i en gul by

Når Roskilde forvandler sig til en gul Tour de France-by, så vil du ikke kunne komme omkring som du plejer. Store dele af det centrale Roskilde vil blive spærret af for trafik fra midnat mellem den 1. og 2. juli. Du vil stadig kunne komme omkring, men du skal indstille dig på at det bliver på gåben eller cykel. Der er ikke tale om at Boligområder og villaveje bliver ikke indhegnet – de bliver kun vejspærret. Cykelløbet forhindrer derfor hverken madudbringning eller udrykning af ambulancer og brandvæsen i tilfælde af et alarmopkald. Vejspærringerne i Roskilde ophæves lørdag eftermiddag ca. klokken 18. Og Roskilde by skulle ligne sig selv igen tirsdag den 5. juli.

Nyd broen over Storebælt en anden dag

Efterhånden som cykelløbet bevæger sig hen over Sjælland, så vil broen over Storebælt blive lukket i nogle timer. Så selv hvis du savner din svigermor, så gør du klogt i at blive i Roskilde og udskyde besøget. Du finder alle informationer om trafikken og opdaterede trafikmeldinger på Roskilde Kommunes tour side.

/avl

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation