25/5-2018 Nyhed til alle

Et anderledes første spadestik

Nedrivningsarbejdet er i sat i gang for at skabe den nye boligafdeling Klosteret i Næstved, som skal rumme 33 attraktive og moderne boliger.

Stillads, containere og indhegning er sat op på Præstøvej 65, for nu er omdannelsen af Klosteret gået i gang.   Foto: Jonas B. Whitehorn

Håndværkerne har gjort sit indtog på Præstøvej 65 i Næstved. Ikke med en spade i jorden, som ved et traditionelt første spadestik til et nybyggeri, men derimod med nedrivningsværktøjet i hånden.

For de 33 nye boliger, som Boligselskabet Sjælland bygger, bliver ikke opført på en tom grund. På adressen står der allerede en stor rød murstensbygning, som tidligere har været et nonnekloster og senest et vandrehjem.

”Bygningen har en meget høj byggeteknisk kvalitet, og derfor har vi valgt at bevare bygningen. Med relativt simple indgreb, kan vi omdanne den til attraktive og moderne almene boliger samtidig med, at vi bevarer den unikke og markante arkitektur ”, fortæller bolig- og projektudvikler fra Boligselskabet Sjælland Tommy Novland.

Håndværkerne vil fortsætte med nedrivningsarbejdet frem til sommeren, hvorefter opbygningen af de 33 boliger på mellem 34 m2 og 112 m2 går i gang. Planen er, at boligerne vil være klar til indflytning i foråret 2019.

Enorm interesse for Klosteret

Det stod klart søndag den 8. april, at der bliver rift om de nye boliger. Ved et åbent hus lagde flere hundrede vejen forbi for at høre mere om det nye boligprojekt i Næstved, og over 100 skrev sig op til en bolig i boligselskabet.

Oplev en bolig inden du flytter ind

Flere af de besøgende ved det åbne hus havde svært ved at forestille sig, hvordan boligerne kommer til at se ud. Derfor bliver der lavet en prøvebolig, så de interesserede kan få en idé om, hvordan boligerne kommer til at blive, når de er klar til indflytning. Prøveboligen vil stå klar i efteråret 2018.

/cel

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør