11/1-2022 Nyhed til alle

Få inspiration til tiltag og aktiviteter i din afdeling

Skal 2022 være året, hvor I kommer i gang med nogle flere aktiviteter i jeres afdeling, som kan skabe mere fællesskab og naboskab?

Få den gode idé fra Sct. Jørgensgården

I Sct. Jørgensgården i Ringsted har de gode erfaringer med at invitere lokale foreninger ind.

Lokale foreninger kan tilføje jeres boligområde ekstra hænder og udvide paletten af aktiviteter. Det kan ligeledes være med til at bygge bro til lokalsamfundet og foreningslivet.

Hvad gjorde de?

I Sct. Jørgensgården i Ringsted har man i over 40 år haft et samarbejde med den tværkirkelige organisation Børn og Tro. De kommer og laver aktiviteter for børn. Konceptet er ligetil.

Der er en række frivillige, som kommer med en stor kasse Lego. Børnene samles i et af kælderlokalerne, hvor der bygges, snakkes og grines.

Organisationen har også haft stor succes med et pandekageløb. 4 poster, hvor der kan indkasseres point. Og når man har gennemført tre poster, udløser det en pandekage, som bliver bagt over bål.

Hvordan var det organiseret?

Børneklubben er organiseret under afdelingsbestyrelsen.

Hvordan blev beboerne inddraget?

Børneklubben er kendt i området, da de har været der så længe. Der bliver sat sedler op i opgangene, og nu hvor de er mere ude, har de fået bedre kontakt til forældrene, da de er mere synlige. Og de frivillige er også opsøgende og siger ”Hey, husk vi ses på næste onsdag”.

Det bedste ved denne aktivitet

Det er hyggeligt og sjovt at mødes. Og så er det godt for området. Dorthe Lykke Jensen, Landsleder fra Børn og Tro, forklarer: ”Gode oplevelser er et godt alternativ til at vælte skraldespanden.”

Gode råd

  • Slå ikke et alt for stort brød op
  • Vær nok frivillige og nok voksne
  • Gør det sjovt for de frivillige, spis for eksempel sammen efter en aktivitet
  • Vær tydelig omkring spillereglerne
  • Giv ikke op, hvis der ikke kommer nogen første gang, vær tålmodig
  • Det er en styrke at indgå et samarbejde med en veletableret organisation som fx Spejderne eller Røde Kors, da de ofte har ressourcerne, og det giver en vis stabilitet i arbejdet med aktiviteten

Få flere gode idéer

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation