15/1-2016 Nyhed til alle

Her er de nye teamledere

Nye teamledere skal sikre højt fagligt niveau og en effektiv drift af grønne områder.

Syv grønne teamledere skal sikre en effektiv drift af de grønne områder. De rigtige planter og en målrettet tilgang til driften af områderne vil nemlig betyde både højere kvalitet og en lavere udgift til de grønne områder.

"Vi vil både have en bedre økonomi og en faglig kvalitet på højde med private anlægsgartnere", fortæller souschef i Drift Henrik Grønlund.

For ham handler opgaven først og fremmest om at opgaverne bliver løst på en hurtig og effektiv måde. Derfor tog boligselskabet i første omgang kontakt til lederen af en stor anlægsgartnervirksomhed, for at få nogle øjne udefra på, hvordan opgaverne er skruet sammen.

"I dag bruger vi rigtig mange multimaskiner", forklarer han. "Og de er rigtig gode, men når vi har store områder, så er en multimaskine både langsommere og ofte smallere end en større, specialiseret maskine", vurderer han og peger på at det dyreste ved en maskine ofte er den, der skal betjene den.

"Samtidig kan det være at planterne ikke er de rigtige. Der er kæmpe forskel på, hvor meget forskellige planter og græsflader skal plejes", siger Henrik Grønlund.

Konklusionen er, at ledelsen af de grønne områder skal styrkes.

Teamledere sikrer høj faglighed

Med ansættelsen af syv teamledere bliver der nu en stærk faglig ledelse af opgaverne i de grønne områder.

"Vi er gode til driften af bygningerne, og hidtil har det været sådan, at så længe vi havde gode folk på de grønne områder, passede det hele sig godt", siger Henrik Grønlund.

I løbet af de kommende år forventer boligselskabet nye krav om at holde huslejen nede. Her har boligselskabet skullet vælge mellem udlicitering af opgaver eller at blive dygtigere til at løse opgaverne selv. Her har boligselskabets ledelse valgt at prøve at undgå udlicitering.

"Effektiviseringen af driften var kommet uanset hvad, men det pres, vi oplever er med til at gøre det endnu vigtigere. Vi har rigtig dygtige folk, det kan man også se på listen over hvem vi har kunnet få som teamledere, og jeg er sikker på at vi kan skabe den nødvendige forandring", siger Henrik Grønlund.

"Nu er vi både så store og kravene til effektivitet stiger, så vi skal op og være konkurrencedygtige med private anlægsgartnere. Det kræver en faglig ledelse, som vi får nu", understreger han.

Hver femte time med hækkeklipperen kan undværes

Henrik forventer at opgaverne kan løses langt mere effektivt fremover.

"Vi kan tilrettelægge opgaverne på andre måder. Hvis dén hæk der ikke er pinedød nødvendig, så kan vi erstatte den med nogle buske, måske", giver Henrik som eksempel. "En hæk er utrolig dyr, fordi den skal klippes så tit", påpeger han. Det samme gælder de store græsplæner, der er almindelige i almene boligområder.

"Når vi både ser på at områderne kan ændres, så vi kommer hurtigere igennem dem, og på at arbejdet kan gribes mere effektivt an, så kan vi spare rigtig meget tid", vurderer Henrik Grønlund, der regner med at der skal bruges 20 % mindre tid, svarende til hver femte time, på det grønne områder allerede i 2017.

"Ligesom på alle andre områder, hvor det er beboerne, der betaler over huslejen, er det vigtigt at vi ikke gør tingene dyrere end nødvendigt", slutter Henrik Grønlund.

jbw


FAKTA:

Her er de grønne teamledere

Michael Ebbesen – Trekroner & Himmelev

Rudolf Bauer – Køge

Katrina Laursen – Trekantområdet

Henrik Merit – Roskilde Syd

Kenneth Liseth Hansen – Hyrdehøjområdet

Line Juul – Ringsted

 

Stillingen til Holbæk er genopslået og samtaler afholdes i januar.


Læs også:

Grønne teamledere


Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør