24/5-2023 Nyhed til alle

Jobplanetens succes i TV2 nyhederne

Reformkommissionen ser den almene boligsektor som en ufortalt succes til at få både unge og ældre i job.

TV2 Nyhederne var i går forbi Idrætsbiblioteket i Roskilde for at sætte ord og billeder på Reformkommissionens tredje og sidste rapport. Her blev Jobplaneten og den boligsociale helhedsplan i Roskilde succeshistorien som satte ord og billeder på, hvorfor Reformkommissionen netop har peget på, at den almene boligsektor er en ufortalt succes. Eller som formanden Nina Smith for nylig sagde til Fagbladet Boligen: ”De får børn i fritidsjob og voksne i arbejde.”

Fin figur og god reklame

Najib Anan Ali, der er 14 år og lommepengejobber, tog TV2 med rundt i den børneinstitution, hvor han arbejder og fortalte fint og helt cool om glæden ved at tjene egne penge, og om at der jo blev regnet med ham, og at det jo derfor også var vigtigt, at han kom til tiden.

Seerne mødte også Katrine Heidelbach, der som fritidskonsulent i Boligselskabet Sjælland og Roskilde Kommune, satte endnu flere ord på alt det positive som lommepengejobberne lærer, og tager med sig.

 Penge givet godt ud

Jobplaneten i Roskilde modtog i 2022 - 5,2 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond og de penge har vist sig at være givet godt ud. De seneste evalueringer fra blandt andet VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) tegner nemlig et billede af en vaskeægte succes.

Se nogle af de fine resultater herunder:

 

 

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation