1/11-2021 Nyhed til alle

Konference: Vi skaber bæredygtige fællesskaber

Lørdag den 30. oktober afholdt Uddannelsesudvalget i Boligselskabet Sjælland beboerkonference, der i år handlede om bæredygtighed.

Chris Warby, formand for Uddannelsesudvalget, der står bag beboerkonferencen om bæredygtighed.  

60 beboervalgte fra hele Sjælland var mødt op på Comwell i Roskilde for at lade sig inspirere og inspirere andre inden for temaet bæredygtighed til årets beboerkonference. Bæredygtig var valgt som emne for dagen, da det er fokusområde for 2021 i Strategien ’Trygge hjem i bæredygtige fællesskaber 2020 - 2024’.

Chris Warby, der er formand for Uddannelsesudvalget, som står bag Beboerkonferencen, sagde i sin velkomst til de 60 fremmødte beboervalgte:

”Temaet i år er Bæredygtighed. Men hvad er bæredygtighed? Mange af os tænker først og fremmest på miljøet og det med at passe på naturen. Men i boligselskabet arbejder vi med bæredygtighed på flere fronter. Det er det, vi skal høre om i dag, blive klogere på og få ny inspiration til at arbejde med. Velkommen til en forhåbentlig god og inspirerende dag.”

Dagen var opbygget med faglige oplæg og workshops inden for emnerne:

  • Hvordan genanvender og bruger vi de ressourcer vi har?
  • Lokal energiproduktion og energifællesskaber
  • Hvordan danner vi grønne fællesskaber?

Udnyt energien – ellers gør din nabo det

I workshoppen om lokal energiproduktion og lokale energifællesskaber ved adm. direktør Christian Niepoort og chef for projektudvikling Dea Christine Melbye fra Sustain Solutions handlede det om, hvordan almene boligafdelinger kan være energiproducerende med fx solceller og jordvarme og ikke mindst om, hvordan det kan blive en fordel for den enkelte afdeling både klimamæssigt og økonomisk.

Line Marie Petersen fra Gammel Landevej deltog i workshoppen og siger:

”Jeg har fået en masse ny viden og input. Blandt andet at der er flere muligheder for at bruge solceller. For vi skal nemlig til at renovere vores tag om 4 år. Nu skal vi have undersøgt nærmere hvilke muligheder vi har. Og så er godt at møde nye folk. Det giver noget begejstring, når vi får talt sammen på kryds og tværs.”

Genbrug, fælleseje og udnyttelse af affald som ressource

I workshoppen om genbrug og udnyttelse af affald ved Ulrik Eggert Knuth- Winterfeldt, der er teamleder for Bæredygtighed & Energi hos Boligselskabet Sjælland var fokus på, hvordan afdelingerne bliver bedre til at genbruge og udnytte alt det affaldsguld afdelingen råder over.  

Helle Ingemann Petersen, fra Moesgården, fortæller om genbrugs-workshoppen:

”Der kom nogle gode idéer frem i dag og også gode råd fra andre afdelinger. Vi gør dog allerede mange af de ting, som blev foreslået. Men jeg kunne godt tænke mig, at vi snakkede noget mere om sammenhængen og sammenspillet med andre aktører. Men idéerne er gode.”

Grønne fællesskaber

I workshoppen om Grønne fællesskaber, som bysociolog Lyng Brøndum Dyrholm stod for, blev der arbejdet med, hvordan kommer vi fra idé til virkelighed, når vi skal organisere og mobilisere frivillige til at danne grønne fællesskaber.

Jessica Damen der er fra Wiemosen, fortæller om, hvad hun tager med sig fra workshoppen:

”Dét, jeg tager med videre herfra i dag, er idéer til, hvad vi kan gøre i vores afdeling omkring biodiversitet. Og helt klart også, hvad vi kan gøre på affaldssorteringsområdet. Og så skal vi da have en fælles dag med blomsterløg. Det har jeg allerede tænkt på. Men nu skal vi i gang. Det håber jeg, at folk har lyst til at være med i.”

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation