18/9-2019 Nyhed til alle

Lad de bæredygtige idéer komme strømmende

Bæredygtighed kan være meget stort og abstrakt. Men det kan også være meget konkret. Nu samler vi idéerne - hvad er din?

  Foto: Jonas B. Whitehorn

Chancen er pænt stor for at du ikke kan huske det. Men engang løb vandet ud af vandhanen i en tyk, glasklar stråle. En søjle af isklart vand. Jo mere vand, jo bedre, og man kunne hurtigt fylde en spand vand.

Sådan har det ikke været i mange, mange år. En lille rist blander luft i vandet, så strålen stadig føles kraftig, men indeholder meget mindre vand. Perlatoren er en af de mindste ting med den største effekt på vores vandforbrug. Og det sparer også varme, fordi vi bruger meget mindre varmt vand.

I Boligselskabet Sjælland er der mange store energibesparelser på vej. Et stort renoveringsprojekt kan skære to tredjedele af varmeforbruget. En løbende vandhane, der bliver fikset, kan spare tusindvis af kroner om året.

Nu efterlyser direktør Bo Jørgensen og energiekspert Ulrik Eggert Knuth-Winterfeldt flere idéer til arbejdet.

"Hvor er det vi som boligselskab kan hjælpe samfundet i en mere bæredygtig retning?", spørger Bo Jørgensen.

"Det kunne være energi, men også socialt og økonomisk. Bæredygtighed er utrolig sammensat. Men handlemuligheder giver ansvar, og vi er heldigvis i en situation, hvor vi kan løfte et stort ansvar", siger Bo Jørgensen.

Send din idé
-jbw

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør