7/9-2020 Nyhed til alle

Næstvedskole bliver boliger

En smuk skole på Jernbanegade i Næstved bliver nu omdannet til 46 boliger. "Perfekt med almene boliger i centrum", siger borgmesteren.

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen glæder sig over, at den smukke skole fra 1901 nu omdannes til almene boliger i Næstved centrum. Direktør Bo Jørgensen og byggechef Per Bro gik rundt og så lokalerne, der er er ryddet og klar til at blive indrettet til boliger.   Foto: Kim Rasmussen, Sjællandske Medier

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) var tydeligt begejstret, da han igangsatte indretningen af 46 boliger i den tidligere skole på Jernbanegade i Næstved.

"Det er perfekt med almene boliger, også i centrum af Næstved", fastslog Carsten Rasmussen.

Carsten Rasmussen glædede sig samtidig over at det er lykkedes at bevare den gamle skole fra 1901. Skolen er nemlig både smuk og har en stærk tilknytning til Næstveds historie. Dermed er det anden gang Boligselskabet Sjælland er med til at bevare en af Næstveds historiske bygninger som almene boliger. I maj 2019 flyttede de første beboere nemlig ind i Klosteret.

Håndværkerne har været i gang på skolen et stykke tid. Bygningerne har nemlig skulle ryddes for vægge, og det øverste af en mere moderne bygning i gården er taget ned, så der kan bygges boliger i tre etager. Nu starter det egentlige arbejde med at bygge de nye boliger.

De første beboere forventes at kunne flytte ind i Skolen til marts 2022.


Læs mere

Dagbladet: Flyt ind i klasseværelset

Læs mere om de nye boliger: Skolen i Næstved

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør