29/11-2017 Nyhed til alle

"Nu er det slut med trappevask i tørt vand"

To måneder efter ny trappevaskordning er Bennys melding klar: Vi har fået et synligt løft i kvaliteten.

Beboer Benny Christiansen til venstre er meget tilfreds med det høje niveau og den effektivitet Metin Kiran leverer, når der bliver vasket trapper i Æblehaven.      Foto: Jonas B. Whitehorn

Metin Kiran er en af de 7 medarbejdere, der udgør det nye rengøringsteam til trappevask i Boligselskabet Sjælland. Han har bl.a. fået ansvar for alle opgangene i Æblehaven.

Metin vasker derfor også trapperne i opgang 94, hvor Æblehavnes afdelingsformand Benny Christiansen bor. Og hans effektive arbejde er ikke gået Benny’s næse forbi - men Benny er en smule bekymret for de mange trapper, Metin render op og ned af hver dag.

”Jeg er en ung frisk mand, så jeg klarer trapperne uden problemer”, forsikrer Metin Benny om. Metin når ca. 13 opgange på en almindelig arbejdsdag fra kl. 7.00-15.30.

Metin Kiran har tidligere arbejdet med rengøring. Det gode ved rengøringsjobbet i boligselskabet er, at han har fået bedre arbejdstider.

”Det er dejligt at min arbejdsdag slutter kl. 15.30, og at jeg ikke skal arbejde i weekenden, for så har jeg også tid til at gå i sprogskole om aftenen”, fortæller Metin.

Højere kvalitet med boligselskabets egne medarbejdere

Benny Christiansen er glad for, at det nu er Metin, der vasker trapperne i Æblehavens opgange – for det har betydet, at kvaliteten er steget.

”Det er dejligt, at vores nye trappevaskere rent faktisk bruger vådt vand. Tidligere havde de tendens til at bruge tørt”, siger Benny med et smil og fortsætter, ”Trappevasken bliver gjort grundigt, og vi har nu en opgang, der er ren hver uge".

For Benny er det ikke kun kvaliteten, der betyder noget.

”Det er dejligt, at det også er Metin, der kommer igen i næste uge. Et velkendt ansigt er også med til at skabe tryghed”, understreger den mangeårige afdelingsformand Benny. Han bekræfter dermed den overordnede tendens: I de sidste to måneder, hvor trappevaskordningen har kørt i Trekantsområdet, er der kun modtaget to henvendelser vedr. trappevask. Det er langt færre, end tidligere, da rengøringen blev foretaget af eksterne.


FAKTA

  • Forsøgsordningen med trappevask gælder for alle boligafdelinger i Trekantsområdet samt i Karlemoseparken, Rørmosen og Wiemosen.
  • Forsøgsordningen med trappevask startede 1. oktober og løber frem til februar 2018, hvor indsatsen bliver evalueret i selskabsbestyrelsen.
  • Rengøringsteamet til trappevask består af 7 medarbejdere. Medarbejderne er ansat i boligselskabet og tilknyttet de enkelte områdekontorer. Tidligere blev arbejdet udført af eksterne virksomheder.
  • Besparelsen ved at boligselskabet selv udfører arbejdet luner i de enkelte afdelingers budgetter for 2018.

/cel

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør