5/4-2017 Nyhed til alle

Økonomikadetter skal hjælpe unge

Særligt samarbejde mellem Danske Bank og boligselskabet gør naboen til økonomiguru i ungdomsområder.

Unge har ingen økonomisk opdragelse

"Det er jo altafgørende, når man kommer ind i voksenlivet, at man forstår at når der står minus på ens bankudtog, så er det fordi man er begyndt at låne af bankens penge", konstaterer Torben Stevold, der er bankdirektør i Danske Bank. Han tilbyder selv økonomiundervisning til Roskildes 8. klasser og bakker op om et projekt, der uddanner 20 unge økonomikadetter fra boligselskabets ungdomsboligområder.

"Det er blevet mere kompliceret. Det er svært for de unge mennesker at følge med, for de har aldrig fået en økonomisk opdagelse", forklarer han.

Unge kan blive boligløse

Der er netop uddannet 20 økonomikadetter i et forløb, der har varet over seks aftener i Danske Banks lokale på Stændertorvet i Roskilde.

Udviklingschef Francisco Ortega understreger at de unges manglende kontrol over økonomien rammer som en tung hammer. Selv lidt gæld på et kviklån kan få store konsekvenser.

"Det at man ikke har styr på sin økonomi, kan være årsag til at man bliver sat på gaden som den yderste konsekvens", understreger han.

Unge kan hjælpe andre

Francisco forklarer, at projektet består af to dele. For det første underviser Danske Banks unge rådgivere de unge, så de ved hvordan et privatbudget hænger sammen og kender forskellen og kan vurdere forskellige slags lån.

Samtidig betyder projektet, at de unge kan løfte sit eget boligområde.

"De her unge kan rådgive andre unge og blive klogere på andre unge, som kan have svært ved at overskue deres økonomi."

For Francisco er der ingen tvivl om at økonomisk rådgivning bliver vigtig i fremtiden.

"Der er ingen tvivl om at vi skal arbejde med økonomisk rådgivning fremover, og det her partnerskab med Danske Bank er en model for fremtiden", slutter han.

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation