19/12-2018 Nyhed til alle

Regler for fyrværkeri: Det må du

Hvornår må man fyre af, og er det specielle regler for fyrværkeri, der hvor du bor? Læs med, så du er klædt på til at fyre af.

  Foto: Rgbstock

Vi nærmer os med hastige skridt slutningen af 2018. Det markeres jo som vanlig med nytårsaften, hvor det er tid til fest, champagne og fyrværkeri.

Tjek afdelingens husorden inden du fyrer af

Og lige netop fyrværkeri er noget af det, du skal være ekstra opmærksom på i denne tid.

Når du bor til leje i en almen bolig, kan der være specielle regler for brug af fyrværkeri i din boligafdeling. Vi opfordrer derfor til, at du tjekker du din boligafdelings husorden, inden du finder raketterne frem. Det er nemlig i husordenen, at eventuelle regler for brug af fyrværkeri vil være beskrevet. 

5 vigtige ting du skal huske

Uanset om du finder særlige regler om fyrværkeri i boligafdelingens husorden, så er det altid god stil over for dine naboer, at være opmærksom på alle de gængse regler for fyrværkeri. 

  • Køb og brug af fyrværkeri: I 2014 blev reglerne for køb og brug af fyrværkeri lavet om. Det betyder, at du kan købe fyrværkeri mellem den 15. og 31. december, og du må fyre det af fra den 27. december til den 1. januar. Husk at du ikke må købe fyrværkeri i udlandet. 
  • Overhold sikkerhedsafstande: På al fyrværkeri finder du den sikkerhedsafstand, som skal holdes til fyrværkeriet. Vær opmærksom på at sikkerhedsafstande fordobles i blæsevejr. Læs mere om specifikke sikkerhedsafstande her.
  • Fyrværkeri skal være CE-mærket: Dit fyrværkeri skal være lovligt. Det tjekker du, ved at det er CE-mærket. Når fyrværkeri er CE-mærket, betyder det, at producenten har sikret sig, at fyrværkeriet overholder alle væsentlige sikkerhedskrav.
  • Ryd op efter dig selv: Du har selv ansvar for at rydde op efter dit nytårskrudt, da det betragtes som ”henkastet affald”. Det er vigtigt at sikre sig, at fyrværkeriet er gået ud. Brug helst en skovl eller et fejeblad til at fjerne nytårskrudtet. Affald fra afbrændt fyrværkeri kan kommes i dagrenovationen. Fusere skal afleveres som farligt affald.
  • Husk sikkerhedsbriller: Når du fyrer af er det vigtigt at have sikkerhedsbriller på. Det er ligeså vigtigt at dem der kigger på også har sikkerhedsbriller på.

På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside finder du al den nødvendige information om fyrværkeri.

/cel

Henvendelse om denne side til Kommunikation