26/11-2020 Nyhed til alle

Rejsegilde i Næstved

Så langt så vidt: 46 boliger på den tidligere skole på Jernbanegade er nu halvvejs.

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen ser boligerne i den tidligere gymnastiksal. Her er næsten fire meter til det buede loft. Direktør Bo Jørgensen og byggechef Per Bro fortæller om byggeriet.   Foto: Jonas B. Whitehorn

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen kom forbi for at hilse på folkene bag transformationen af den tidligere skole. Til marts 2022 står 46 boliger klar til indflytning. 

Direktør Bo Jørgensen, byggechef Per Bro og borgmester Carsten Rasmussen strøg direkte op i den gamle gymnastiksal for at se, hvordan boligerne bliver under det 3,7 meter høje, buede loft. Tværs gennem rummet går snoede, hvide trækbånd med en fransk lilje på midten. Et lille kunstværk fra 1901, der holder bygningen sammen på tværs, og som er bevaret med de nye vægge.

Billedserie

De fleste boliger får køkkenalrum, nogle får en lille privat have og andre får altan i forbindelse med udvendig trappeadgang. Ikke to boliger bliver fuldstændig ens efter omdannelsen fra skole til boliger.

Udenfor finder byggeleder Henrik Sig Pedersen fra entreprenørfirmaet H. Nielsen & Søn to teglplader frem. De bliver den kommende facadebeklædning på den mere moderne bygning inde i gården. På den måde kommer de to bygninger til at spille godt sammen i tegl omkring gårdrummet.

Henrik forklarer at skolebygningen snart er så langt i selve ombygningen, at snedkere og malere kan rykke ind.


Læs mere

Læs mere om Skolen

Se, hvordan du skriver dig op til boligerne

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation