3/7-2018 Nyhed til alle

Rottesucces fortsætter i Karlemoseparken

I alt 257 rotter er skudt i Egegårdsparken. Nu er indsatsen rykket til Karlemoseparken i Køge. Også her er fælderne en succes.

Slut: En særlig klapfælde sikrer at rotterne ikke kommer ind i Egegårdsparkens kloaksystem igen.   Foto: Jens Lyngstrand

I Egegårdsparken er rottebekæmpelsen i kloakkerne under jorden ved at gå ind i sin afsluttende fase. I 10 uger har en række fælder skudt rotter i kloakrørene. Uge for uge har boligselskabets kloakansvarlige Kenneth Helt dermed kunnet følge med i, hvordan der er færre og færre rotter, der går i fælderne - simpelt hen fordi de er ved at være i bund.

Den sidste, og permanente fase i bekæmpelsen er at montere en særlig klap, så rotterne ikke kan komme tilbage, ind i Egegårdsparken.

I alt 448 rotter er skudt i Karlemoseparken. Det viser tal, som fælderne melder ind med sms.

Fælderne er flyttet til Karlemoseparken i Køge. I otte uger har der siddet fire fælder i strategisk vigtige kloakbrønde. Allerede den første uge blev 130 rotter aflivet, konstaterer Kenneth Helt. Projektet er startet ved de to bagerste bygninger, og arbejder sig frem gennem de resterende 8 i de kommende uger.

"Det har vist, at indsatsen er både rigtig og tiltrængt", konkluderer han, efter at de to afdelinger til sammen er kommet over 700 rotter til livs. Samtidig tror han på, at problemet også er løst på længere sigt.

"Den klap vi sætter ned som afslutning er ret effektiv. Rotterne kommer ikke igen ad den vej", siger han.

Stop rottefodringen

Kenneth giver samtidig nogle gode råd; for med en fælles indsats og lidt omtanke, får rotterne meget mindre at leve af under jorden.

"Afløbet er ikke en skraldespand", konstaterer Kenneth Helt. "Skyller man madrester ud eller hælder fedt i afløbet, er det guf for de små pelsklædte skadedyr", siger han.


Sådan stopper du rotterne

  • Undgå at skylle madaffald ud i afløbet eller toilettet - brug skraldespanden
  • Undgå at skylle stegefedt og fritureolie ud - hæld det kolde fedt og olie i en brugt mælkekarton eller plasticflaske og kom det i skraldespanden
  • Undgå at fodre fugle med brød på græsplænen - det ender ofte med at være mågerne og rotterne er tager det

Læs mere

Rotteskud er succes

Se flere billeder hos Dagbladet Køge: På rottejagt med sensorfælder

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør