16/5-2019 Nyhed til alle

Så nemt kan du spare penge i hverdagen

Der er mange nemme måder at spare penge på hver måned. Det handler blot om at bytte simple vaner ud med din gode ven – fornuften.

Med 10 simple ændringer i hverdagen, kan der være plads til mere af det sjove. For eksempel oplevelser med din familie eller venner – og hvem vil ikke hellere bruge noget tid sammen med dem, man holder af, end at lade dårlige vaner styre økonomien?

1. Sluk lyset

Sommeren står for døren, og det betyder lysere dage. Brug derfor lyset med omtanke. Nogle gange tænder vi lyset, bare fordi det er en vane - men dårlige vaner koster penge. Sluk derfor lyset, når du forlader rummet og undgå at lyse hele hjemmet op. Så er der penge at spare hver måned!

2. LED-Pærer

Skift dine traditionelle pærer ud med LED-Pærer. LED-pærer bruger nemlig 4-5 gange mindre strøm end en almindelig pære, samtidig holder de længere og tænder med det samme. Og så fås de til kun 50 kr. i supermarkedet.

3. Sluk fjernsynet oftere

De fleste af os kender det. Vi skal bare lige ud med vasketøjet, et hurtigt smut i Netto efter mælk eller lave mad i køkkenet. Og samtidig får fjernsynet i stuen lov at køre for fulde drøn – men til glæde for hvem? Sluk tv’et, når du ikke ser det. Det sparer på strømmen - og minimerer dermed energiregningen.

4. Brug 1 minut mindre under bruseren

At stå under den varme bruser er dejligt– men det er også dyrt. Hvis du prøver at stå blot 1 min. mindre under bruseren og slukker for den, når du sæber dig ind, så er der nemme besparelser at hente - både i varme og vand.

5. Drop den løbende vandhane, når du børster tænder

Slukker du heller ikke for vandet, når du børster tænder? Tandbørstningen går ikke hurtigere af at lade vandet løbe, og tænderne bliver ikke mere hvide. Til gengælder koster det dig penge, samtidig med at miljøet belastes. Så sluk for vandet mens du børster tænder.

6. Vask hænder i koldt vand

Det lyder måske mindre behageligt, men der er flere fordele ved at vaske hænder i koldt vand. For det første sparer du penge, da varmt vand koster mere end det kolde. Og samtidig slipper der flere bakterier ind i uden, da varmt vand åbner porerne i huden. Husk, at det ikke er det varme vand, der gør dine hænder rene – det gør sæben.

7. Brug gryder der passer

Brug en gryde, der passer til kogepladen, så du får det optimale ud af varmen. Hvis gryden er for lille, vil varmen fra kogepladen gå til spilde. Er gryden omvendt for stor, vil det tage meget længere tid, at varme den op.

8. Gode opvaskevaner

Er du den heldige ejer af en opvaskemaskine, bør du undgå at skylle tingene af, inden de kommer i opvaskemaskinen. Vasker du derimod op i hånden, kan du med fordel bruge en balje, så vandet ikke løber unødigt. Så sparer du også på sæben.

9. Stil radiatorne ens

Sørg for, at alle radiatorer står på det samme - fx på 3. Tænder du kun én radiator, skal den arbejde dobbelt så meget for at varme huset op - og det koster ekstra. Kan du f.eks. godt lide et køligt soveværelse, så husk at lukke døren, så de øvrige radiatorer ikke forsøger at varme rummet op.

10. Hold din radiator fri for møbler, gardiner og vådt tøj

En radiator fungerer bedst, når den kan komme af med varmen. Undgå derfor at bruge den til at tørre vådt tøj og sørg for, at der er luft omkring den. Så koster det ikke ekstra, og du undgår samtidig dårlig rumtemperatur og risiko for skimmelsvamp.

/Lindskov

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør