15/7-2020 Nyhed til alle

Sammen om et trygt hjem

Lommepengejobbere spreder budskabet om Nabohjælp, der kan være med til at skabe endnu mere tryghed i boligafdelingerne.

Yasin og Obayda tog Idrætsbiblioteket's ladcykel over til Blegdammen. I cyklen var der både blomster og informationsmateriale om Nabohjælp.   Foto: Boligselskabet Sjælland

I juni var de to lommepengejobbere fra Boxen - Yasin og Obayda, på besøg i boligafdelingen Blegdammen i Roskilde for at brede budskabet om godt naboskab.

Lommepengejobberne omdelte materiale for Nabohjælp, som TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd står bag. Med Nabohjælp kan op mod hvert 4. indbrud forebygges og samtidig få naboskabet til at blomstre. 

En blomst og et smil er også godt naboskab

Naboskab er mange ting - også at sige hej eller komme med en blomst. Og det var lige det Yasin og Obayda gjorde, da de gav en blomst og hilste på afdelingsbestyrelsesformand Bodil Nielsen og afdelingsbestyrelsesmedlem Tina Christiansen, som begge fik en blomst og lidt materiale om nabohjælp.

De lyserøde blomster vakte glæde og smil hos både Bodil og Tina.

”Vi er meget positive over for sådanne tiltag” sagde de begge. ”Det kan være en måde at styrke naboskabet på, at man har noget at være fælles om. Særligt er det godt for de ældre enlige, at vi passer godt på hinanden”. Så de er begge spændte på at se, hvor mange der melder sig på Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens gratis app, som skal være med til at skabe tryghed og forebygge indbrud.

 ”På den her måde skaber vi opmærksomhed om et tiltag, der kan medvirke til at man bor endnu mere trygt. Ved at beboere tilmelder sig Nabohjælp, kan de i fællesskab skabe endnu mere tryghed i boligafdelingerne, og det vil vi gerne bakke op om”, siger udviklingschef Francisco Ortega fast.

/cel

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør