6/9-2020 Nyhed til alle

Tidsbegrænsede boliger: Det bliver nemmere for alle

Nu bruges ventelisten kun til tilbud på boliger, du ikke skal flytte ud af på en bestemt dato. Tidsbegrænsede udlejes først-til-mølle.

Ny løsning, der er let at gennemskue

Nu vil tidsbegrænsede boliger ikke længere blive sendt ud som boligtilbud via ventelisten. De vil i stedet løbende blive lagt på forsiden af vores hjemmeside og bosj.dk/tidsbegrænset på en måde, hvor du også tydeligt kan se hvilken periode, boligen er tilgængelig. Du kan let se oplysninger om:

  • Antal rum
  • Areal
  • Husleje
  • Indskud
  • Periode boligen udlejes

Hvis du er interesseret, kan du hurtigt kan ringe til os. Derefter vil vi hurtigt tage boligen af nettet igen - og hurtigt sende en lejekontrakt til den, der kontaktede os først.

Hvad er en tidsbegrænset bolig?

Der er tre fordele ved en tidsbegrænset bolig:

  • Det er typisk lettere at få en tidsbegrænset bolig
  • Du kan bo i boligen i en periode, uden at skulle betale for istandsættelse, når du flytter ud (med mindre du har misligholdt boligen)
  • Du kan være aktivt boligsøgende til andre boliger, så snart du er flyttet ind

En tidsbegrænset bolig betyder, at du kun vil have rådighed over lejemålet i den angivne periode, f.eks. indtil den 15. maj 2021. Når perioden ophører, skal du derfor flytte ud af boligen igen.

Du skal selv finde et andet sted at bo. Vi har ikke mulighed for at give dig særlige fordele på ventelisten, så din chance for at få en ny bolig bagefter vil være omtrent den samme, som hvis du ikke bor hos os. Men du vil altså have mulighed for at stå som aktiv boligsøgende på vores venteliste, mens du bor i den tidsbegrænsede bolig (i modsætning til situationen i en permanent bolig, hvor du ikke kan være aktiv de første 2 år).

Se også vores ofte stillede spørgsmål om tidsbegrænsede boliger.

Den tidligere løsning gav misforståelser

Hidtil har det været meningen, at den enkelte boligsøgende skulle til- eller fravælge de boligafdelinger, hvor vi har udlejet boliger i en kortere periode – typisk på grund af renoveringsprojekter og behov for genhusning.

Det fungerede rimeligt i begyndelsen, hvor alle ledige boliger i en afdeling enten blev udlejet permanent eller tidsbegrænset. Men der har vist sig et behov for både at udleje permanent og tidsbegrænset i de samme afdelinger. Derved har du som boligsøgende ikke kunnet få tilbud på de permanente boliger uden også at få mange tilbud på tidsbegrænsede. Det har generet mange boligsøgende, og mange er kommet til at svare ja til en tidsbegrænset bolig og har først opdaget det, når de fik lejekontrakten til underskrift. Udover at genere de boligsøgende, har den hidtidige løsning også givet meget manuelt arbejde og forsinket udlejningen af de tidsbegrænsede boliger.

/pft

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation