15/7-2019 Nyhed til alle

Vær opmærksom på tricktyve

Sommeren er højsæson for tricktyve – og i år er ingen undtagelse. Alle bør være opmærksom, hvis en fremmed vil lukkes ind.

  Foto: Jonas B. Whitehorn

Flere steder på Sjælland er beboere generet af tricktyve, der prøver at udfritte beboere for personfølsomme oplysninger.

Et tricktyveri er, når en tyv stjæler fra dig, ved at aflede din opmærksomhed og snyde.

Hvis du åbner op for tricktyvene, udgiver de sig oftest for at være enten fra boligselskabet, hjemmeplejen, kommunen, banken eller politiet. Det kan også være, at de blot ringer på, for at bede om et glas vand eller lign.

Målet for tricktyvene er at få dig til at give dem personfølsomme oplysninger – det kan fx være koden til dit kreditkort eller dit personnummer.

Sådan undgår du at blive snydt at tricktyvene

  1. Spørg om legitimation: Kender du ikke personen, som du åbner for, så spørg om legitimation. Har de ikke legitimation, skal du ikke invitere dem indenfor.
  2. Hjælp hinanden: Brug dine naboer til at hjælpe med at holde øje og passe på hinanden.
  3. Dørspion og sikkerhedskæde: Hvis du har en dørspion, så kig i din, før du lukker nogen ind. Brug også en sikkerhedskæde og luk aldrig døren helt op før du ved, om det er en person, du kender eller har en aftale med.

Det er samtidig en god idé med lidt omtanke i hverdagen. Fx anbefaler vi, at du ikke har din pung, taske, smykker og andre ting af værdi liggende fremme eller har får mange kontanter liggende i hjemmet.

Skulle du være uheldig at have haft besøg af en tricktyv, skal du kontakte politiet.

/cel

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør