Søg en anden bolig

Sankt Peders Stræde

For dig, der bor i en ungdomsbolig

Som beboer i en ungdomsbolig har du nogle særlige fordele, hvis du vil flytte til en anden bolig i det samme boligselskab. Du kan dog først flytte ’internt’ 24 måneder efter, du er flyttet ind i din nuværende bolig. Det gælder uanset om du vil flytte ind i en ungdomsbolig eller i en almindelig lejebolig.

Du skal stå på ventelisten

Mens du bor i din ungdomsbolig, kan du godt blive ved med at være skrevet op i boligselskabet til både ungdomsbolig og almindelig bolig. Hvis du ikke er skrevet op, kan du logge ind på bosj.dk og derefter skrive dig op igen under Forside > Min boligsøgning > Opskrivning og status

Du har størst fordele i din egen afdeling

Når vi skal udleje en ledig bolig, skal vi følge en lang række principper, som står i lov om almene boliger eller er besluttet af selskabet eller kommunen.

I en del af vores områder er det i hovedtræk sådan, at:

  1. kommunen har ret til at råde over hver fjerde bolig
  2. hver fjerde bolig går til opskrevne, der er på venteliste til afdelingen, men ikke bor i en af vores boliger
  3. hver anden bolig går til opskrevne, der samtidig er beboere i afdelingen, og dernæst opskrevne, der bor i andre afdelinger under den fælles opskrivning. 

For både punkt 2 og 3 styres rækkefølgen af, hvor længe den enkelte boligsøgende har være skrevet op.

Kort sagt betyder det, at hvis du har boet to år i en ungdomsbolig i eksempelvis Hvalsø Boligselskab og blev skrevet op i boligselskabat (fælles opskrivning) til almindelige lejeboliger i 2009, så har du meget større chance for at få en almindelig lejebolig i end en anden opskrevet med samme anciennitet, som ikke bor i Hvalsø Boligselskab, BoliGrøn eller Boligselskabet Sjælland.

Du kan evt. læse mere om, hvordan opskrivningen og ventelisterne fungerer.

Opdateret 10/07/2019