Idrætsbibliotekets Ungeråd

Hvem er Ungerådet?

Idrætsbibliotekets Ungerådet består af 10 unge, som har været aktive mere end 3 år, og som udviser særligt gåpåmod og engagement for deres lokalområde. Ungerådets medlemmer bor alle i Æblehaven/Rønnebærparken og de er mellem 15-17 år.

  

Vil du være en del af Ungerådet?

Vi afholder valg til Ungerådet en gang om året, og sidste valg blev afholdt d. 11. april 2019.

Ungerådet blev udvidet med fire nye medlemmer, så nu består Ungerådet af 10 friske unge der glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

 

Hvad laver Ungerådet?

Ungerådet arrangerer forskellige årlige aktiviteter som bl.a. ”Sjov Ferie” arrangementer i samarbejde med Roskilde Bibliotekerne, Idrætsbibliotekets Fødselsdag og senest Kulturfestivalen i 2018, hvor de hentede intet mindre end 25.000 kr. hjem fra en puljeansøgning, som de brugte på repræsentativt musik til alle de forskellige mennesker, der bor i Rønnebærparken og Æblehaven.

  

Hele præmissen for Ungerådet er, at de unge selv skal udvikle og afvikle arrangementer og forløb. I konkrete situationer som bl.a. i forbindelse med besøget af Rasmus Paludan blev Ungerådet med på råd og vi går i dialog med dem i forhold til at klæde dem på til at bevare roen i tilspidsede situationer. Deres virke som Ungeråd har nemlig en positiv indvirkning på andre børn og unge i området.

Denne side er opdateret 20/05-2019 af Udvikling