Rådgivning om økonomi

Undlader du blot at betale huslejeregningerne, risikerer du i sidste ende at blive sat ud af boligen.

Boligstøtte

Når du bor til leje i en helårsbolig, kan du muligvis få boligstøtte. Boligstøtte er et skattefrit tilskud fra det offentlige til hjælp til betaling af huslejen. På borger.dk kan du både se, om du berettiget boligstøtte og søge om boligstøtte.

Er du i en økonomisk svær situation? 

Hvis du som lejer er kommet i en økonomisk svær situation, har vi ikke mulighed for at hjælpe dig til en billigere bolig ved at dispensere for karensperioden eller give dig særligt fortrin på ventelisten.

Kommunen kan i nogle tilfælde hjælpe med særlige ydelser. Læs mere om mulighederne på borger.dk.

Her kan du henvende dig:

Gældshjælp 

Har du gældsproblemer, som du har svært ved at løse selv, kan du få hjælp hos vores økonomiske rådgivere:

  • Hvis du bor i Køge: Åben rådgivning hver tirsdag mellem kl. 09.30-12.00 på Karlemosevej 81, stuen, 4600 Køge. Kontakt evt. økonomirådgiver Jan Milo på jam@bosj.dk eller mobil 21333372.
  • Hvis du bor i andre områder: Kontakt økonomisk rådgiver Gert Hadberg på gha@bosj.dk eller mobil 24258076.

Du kan enten selv eller i dialog med økonomirådgiveren bruge denne Excel-skabelon til budget. Du kan også hente hjælp hos Forbrugerådets gældrådgivning, som er rettet mod personer med lav indkomst, stor gæld og et lavt rådighedsbeløb.

Retshjælp 

I mange byer findes uafhængig og gratis retshjælp, som hjælper borgere ved juridiske problemer. De kan ofte svare på spørgsmål om lejekontrakter, lejeforhøjelse, fraflytningsopgørelser og klager over offentlige myndigheder. 

Retshjælp i nogle af de byer, vi har boliger i:

Denne side er opdateret 29/09-2020 af Udvikling