Varme og ventilation

Vognmandsparken

Varme i boligen

Vi har samlet al information om, hvordan varmen i din bolig fungerer, og hvad du skal gøre hvis varmen ikke virker. 

4 gode råd til varme i boligen

1. Stil radiatorerne ens og spar penge på varmeregningen

Sørg for, at alle radiatorer står på det samme - fx på 3. Tænder du kun én radiator, skal den arbejde dobbelt så meget for at varme boligen op - og det koster ekstra. Kan du fx godt lide et køligt soveværelse, så luk døren, så de øvrige radiatorer ikke forsøger at varme rummet op.

2. Hold din radiator fri for møbler, gardiner og vådt tøj 

En radiator fungerer bedst, når den kan komme af med varmen. Undgå derfor at bruge den til at tørre vådt tøj og sørg for, at der er luft omkring den. Så koster det ikke ekstra, og du undgår samtidig dårlig rumtemperatur og risiko for skimmelsvamp. Se hvordan du giver din bolig et sundhedstjek.  

3. Træk gardinerne og persienner for om aftenen og natten

Når du trækker dine gardiner og persienner for om aftenen, er det med til at forhindre varmetab fra vinduerne. Om dagen skal du trække gardiner og persienner fra igen, så den sparsomme sol kan bidrage med varme til rummene.

4. Luft ud

Luft ud to-tre gange om dagen i ca. 5 minutter ved at lave gennemtræk. Både sommer og vinter. 

Hvis det er nødvendigt at lufte ud i længere tid, bør termostaten indstilles på stjernen.

Udluftning sænker CO2-nivauet i boligen og giver dermed et mere behageligt indeklima. Samtidig sænkes luftfugtigheden også, hvilket modvirker skimmel og gør boligen lettere at opvarme.

Bor du i en bolig med indbygget ventilation i alle rum, er der ikke grund til at lufte ud. Ventilationsanlægget sørger for, at der hele tiden kommer frisk luft ind i din bolig. 

 

 

 

Opdateret 18/08/2023