Status på renoveringen i Æblehaven

Æblehaven 2

31/05/2023, skrevet af hovedkontoret

Summende droner

Måske så du en drone i Æblehaven i sidste uge? Det var vores gartner, som bruger dronebilleder til at kvalitetssikre sit arbejde. På den måde kan han fx nemt tjekke, at stierne er lige, og at der ikke er huller i den nysåede græsplæne. Det giver også et hurtigt overblik over, hvad der mangler at blive lavet.

Vi håber ikke, nogen er blevet generet af dronen. Nu ved du i hvert fald, hvorfor den summede rundt. Det er sikkert heller ikke sidste gang, gartneren bruger drone i sit arbejde.

Bygge-hygge d. 22. juni

For at fejre, at renoveringen er nået så langt, og for at sige tak for jeres tålmodighed, vil vi gerne invitere alle beboere i Æblehaven til lidt hygge med hotdogs og pitabrød torsdag d. 22. juni kl. 16-18.

Der kommer mere information senere, men nu kan du sætte kryds i kalenderen.

Ny proces for fejl og mangler

Vi har lavet lidt om på, hvordan vi gennemgår boligerne når NCC melder, at de er færdige.

Tidligere har beboerne selv udfyldt skemaet med fejl og mangler. Men for de sidste blokke, blok 60-63, kommer jeg, min byggeleder og entreprenøren selv rundt i boligerne og registrerer fejl og mangler. Her modtager beboerne altså ikke et skema.

De sidste tagboliger er på plads

Med en vellykket hejsning i sidste uge er vi nu færdige med at hejse tagboliger op. 10 blokke har fået en ny 4. sal og mange nye beboere.

For os byggefolk har det været en fantastisk oplevelse at se hele boliger komplet med køkken og badeværelser svæve i luften. Forhåbentlig har nogle af jer beboere også nydt synet, selvom vi har måttet genere jer med spærrede parkeringspladser.

Nye brugervejledninger

De er blevet betydeligt kortere og nemmere at læse.

Se de nye brugervejledninger.

Du kan møde Remi hver tirsdag

Beboerkoordinator Remi er klar til at møde dig hver tirsdag kl. 15:00-16:00. Find ham i byggeskuret ved Rønnebærparken 52.

I den kommende tid er Tina desværre ikke så let at få fat på som hun plejer. Hvis du har mulighed for det, må du meget gerne sende en mail i stedet for at ringe. Det er den bedste måde at få svar på.

Nyt i gård 4: Blok 54-57 (opgang 88-110)

Hele gård 4

Gartneren kører fortsat med store maskiner i området, og adgangsvejene kan blive ændret.

Hold øje med skiltene, så du kan komme sikkert forbi.

Blok 54 (opgang 106-110)

 • Intet nyt i denne måned.

Blok 55 (opgang 88-92)

 • Intet nyt i denne måned.

Blok 56 (opgang 100-104)

 • Intet nyt i denne måned.

Blok 57 (opgang 94-98)

 • Intet nyt i denne måned.

Nyt i gård 5: Blok 58-59 (opgang 112-130)

Hele gård 5

NCC rydder det meste af deres byggeplads op til blok 60. På bagsiden af blok 59 har de stadig materialelager. Så snart NCC er væk, kommer gartneren ind og går i gang med at grave og lave belægninger på stierne. Senere kommer der også blomster og planter.

Stilladset er endelig væk, og vi håber, I nyder at få mere lys ind ad vinduerne.

Mange nye og gamle beboere er flyttet ind efterhånden som håndværkerne er blevet færdige med at arbejde inde i boligerne. Der kan stadig være fejl og mangler, der skal ordnes, men vi håber, I er faldet godt til og er klar til at nyde sommeren på jeres renoverede altaner.

Blok 58 (opgang 112-120)

 • Hvis du har meldt fejl og mangler ind, kommer NCC snart og ordner de ting, som er aftalt med byggeledelsen. Hvis ikke du allerede har fået en varsling i din postkasse, så får du det snart.

Blok 59 (opgang 122-130)

 • Ny dato for udskiftning af vinduer i depotrum: 12.-14. juni. NCC har omdelt varslinger – tjek din postkasse, hvis du ikke har set den. Der er desværre sket en fejl i planlægningen, og NCC mangler fortsat at skifte vinduer i en række depotrum i opgang 122 – 130.
 • Vær opmærksom på hængelås til depotrum: Tag din egen lås af senest kl 7.00 d. 12. juni. NCC sætter deres hængelås på kl. 7.00, og lader den sidde indtil om eftermiddagen d. 14. juni. Husk at sætte din egen hængelås på igen når NCC har fjernet deres. Læs mere i varslingen.
 • De store vinduer i opgangene er sat op, og håndværkerne er ved at sætte lister op udvendigt. Dejligt at der atter er naturligt lys i opgangene.

Nyt i gård 6: Blok 60-63 (opgang 132-136)

Hele gård 6

Brugsvejledningen til de nye vinduer er på vej til din postkasse. I mellemtiden kan du finde den på afdelingens hjemmeside under Regler og info.

Ny arbejdsgang for altanerne i blok 62 og 63

Vi har ændret den måde, vi skifter altaner på. Håndværkerne kommer nu 2 gange: først skifter de vinduerne ud mod altanen (altanpartiet), og så kommer de tilbage et par måneder senere for at skifte de andre vinduer.

Du får som altid en varsling 14 dage før første del af arbejdet. Du får en ny varsling når håndværkerne skal ind i din bolig igen for at lave det sidste.

Blok 60 (opgang 154-162)

 • Fra mandag i uge 24 bliver stilladset taget ned på altan/gårdsiden. Det bliver dejligt at få naturligt lys ind igen!
 • NCC er i gang med at beklæde portgennemgangen ved opgang 160. Herefter kommer turen til opgang 156. Hold øje med adgangsveje og skiltning.

Blok 61 (opgang 132-136)

 • Opgang 134 får nye vinduer i uge 25
 • Opgang 136 får nye vinduer i uge 26/27
 • Facadearbejdet er godt i gang. Der er derfor en del aktivitet på stilladset og håndværkere uden for vinduerne.

Blok 62 (opgang 148-152)

 • Intet nyt i denne måned.

Blok 63 (opgang 138-146)

 • Vi er færdige med facadearbejdet på indgangssiden – nu er det bare portgennemgangene, der mangler.
 • NCC er i gang med at beklæde portgennemgangen ved opgang 140. De rykker videre til opgang 144 i uge 23. Hold øje med skilte og adgangsveje, så du kan komme sikkert forbi.
 • NCC begynder at tage stilladset ned på bagsiden af blokken og på gavlen mod blok 62 i uge 23.
 • Der kommer nye altanværn i uge 25 og 26. Når de er færdige, kan du bruge din altan.
 • Der skal laves lysninger på trappeopgangene fra midt i uge 25. NCC bruger en lift ved opgangene. Hold øje med skiltning og anvisninger.
 • Der kommer nye vinduer i opgang 138 i uge 23. NCC har omdelt varslinger – tjek din postkasse, hvis du ikke har set den.

Med venlig hilsen

Kjeld Jørgensen

Projektleder

Byggeri

Renovering