Søg en anden bolig

Æblehaven 2

For dig, der bor i en almindelig lejebolig

Som beboer i en almindelig lejebolig har du nogle særlige fordele, hvis du vil flytte til en anden bolig i afdelingen eller de boligselskaber, der hører under vores fælles opskrivning. Du kan dog først flytte ’internt’ 24 måneder efter, du er flyttet ind i din nuværende bolig.

Du skal være opskrevet i boligselskabet 

Når du flytter ind, er det en god idé at blive ved med at betale for at være skrevet op, for så beholder du din opskrivningsdato. Hvis du ikke har beholdt din opskrivning, kan du logge ind på bosj.dk og derefter skrive dig op igen under Forside > Min boligsøgning > Opskrivning og status

Du har størst fordele i din egen afdeling

Når vi skal udleje en ledig bolig, skal vi følge en lang række principper, som står i lov om almene boliger eller er besluttet af selskabet eller kommunen.

I en del af vores områder er det i hovedtræk sådan, at:

  1. kommunen har ret til at råde over hver fjerde bolig
  2. hver fjerde bolig går til opskrevne, der er på venteliste til afdelingen, men ikke bor i en af vores boliger
  3. hver anden bolig går til opskrevne, der samtidig er beboere i afdelingen, og dernæst opskrevne, der bor i andre afdelinger under den fælles opskrivning. 

For både punkt 2 og 3 styres rækkefølgen af, hvor længe den enkelte boligsøgende har være skrevet op.

Du kan evt. læse mere om, hvordan opskrivningen og ventelisterne fungerer.

Du kan også bytte med en anden lejer

Når du har boet til leje i tre år, kan du normalt bytte bolig med enhver anden lejer i landet, der har lyst. Hvis du er glad for din afdeling, men f.eks. har brug for en mindre/større bolig, så gør opmærksom på det overfor de andre beboere i afdelingen. Mere om boligbytte.

Opdateret 10/10/2022