Ingen varme i radiatorer

Her kan du se, hvad du skal gøre og undersøge, hvis du ikke kan få varme i radiatorerne.

Tjek om din bolig er varm nok

Start med at tjekke om din bolig er varm nok. For at finde ud af, om din bolig har Energistyrelsens anbefalede temperatur på 21 °C, skal du se på et termometer:

 1. Læg et termometer et sted i din stue, hvor det ikke bliver ramt af sollys
 2. Tjek termometeret efter 5 minutter
 3. Termometeret viser rummets temperatur
 4. Har du sat din radiator på 3, bør rummets temperatur være på omkring 21 °C.

Tjek om dine radiatorer virker

Er rummets temperatur ikke mellem 20 og 24 °C, skal du tjekke om dine radiatorer virker: 

 1. Tjek om der kommer varme på dine radiatorer: Skru alle radiatorer op på 5 i en time. Kommer der ikke varme i en eneste af dine radiatorer, kan det skyldes at anlægget er lukket ned på grund af temperaturen uden for. Vi anbefaler at du kigger på dit termometer og tjekker rumtemperaturen.
 2. Motionér dine radiatorer: Hvis der kommer varme ud af nogle af dine radiatorer, kan det være, at der er noget galt med de andre. Her anbefaler vi, at du selv prøver at ”motionere” din radiator. Se videoen og følg denne guide:
 • Tag termostathovedet af. Hvis termostaten sidder fast med en lille skrue, skal du løsne den først.
 • Tjek om den lille stift kan trykkes ind og bevæge sig ud igen. Du kan bruge termostathovedet til at trykke ind på stiften.
 • Inden for 5 minutter bør vandet begynde at løbe til og radiatoren begynder at blive varmere

Bliver radiatoren ikke varmere inden for 5 minutter skal du kontakte dit områdekontor. Find åbningstider og kontaktinfo - eller send din fejlmelding online.

Tjek om dit anlæg virker

Bor du i en bolig med eget anlæg, som fjernvarme, naturgas eller varmepumpe, kan du tjekke om det virker, ved at følge vores tjekliste:   

 1. Tjek temperaturen: Hvis du har tændt for dine radiatorer og temperaturen i din bolig er på omkring 21 °C, burde dit anlæg virke.
 2. Hvis der kun kommer varme ud af nogle af dine radiatorer, kan det være, at der er noget galt med de andre. Her anbefaler vi, at du selv prøver at ”motionere” din radiator. Se hvordan i videoen herover.
 3. Tænd for den varme hane. Hvis der er varmt vand, så virker dit anlæg højst sandsynlig.
 4. Tjek om der er vand på fyret. Hvis der mangler vand, så fyld på. Er du i tvivl om hvordan man fylder vand på, så kontakt områdekontoret
 5. Tjek om sikringen til dit anlæg er slået til. Hvis sikringen er slået fra, skal du skifte sikringen, som slår fra og gentilslutte. Er du i tvivl om, hvordan du skifter sikringen, skal du kontakte områdekontoret.

Hvis der stadig ikke er varme i boligen, efter du har gået punkterne igennem på tjeklisten, skal du kontakte dit områdekontor. Find åbningstider og kontaktinfo - eller send din fejlmelding online.

Denne side er opdateret 02/10-2023 af Kunder & kommunikation