Klima og miljø

Når vi bygger boliger i massivt træ, skaber vi klimavenlige boliger med et sundt indeklima, derfor har vi også besluttet, at boligerne skal være røgfrie. Træ er nemlig et miljøvenligt byggemateriale, der regenererer sig selv og igennem sin levetid belaster klimaet mindre end stål og beton.

Træ er stort set det eneste materiale, der er så naturligt, CO2-neutralt og miljøvenligt, som et materiale næsten kan blive. Og derfor er det et fantastisk alternativ til beton-elementer.

På en fabrik bliver træstave af FSC-mærket træ sat sammen til massive, nummererede træelementer ud fra de digitale tegninger. De store elementer passer dermed nøjagtigt ind i hinanden, når de kommer frem til byggepladsen. Det sparer materialer og transport, og fremme på byggepladsen vejer træelementerne langt mindre end beton og tegl. Dermed er de langt lettere – og billigere – at arbejde med. Og det betyder at den kritiske fase, hvor huset skal bygges i vind og vejr bliver kortere. En stor del af arbejdet er udført tørt og sikkert på fabrikken.

Boligerne af massivt træ har en langt mindre klimapåvirkning end betonbyggeri (RC). En rapport fra Reading University i 2012 viser, at teknikken reducerer CO2-udledningen med to tredjedele.

Denne side er opdateret 15/05-2019