Træ – et levende materiale, der giver godt indeklima

En træbolig er anderledes end en traditionelle beton-bolig. For det første er træ er et rare materiale at være i og røre ved – væggene er varme hvorimod betonvægge er kolde. Derudover er træ er også et levende materiale og ”opfører” sig derfor anderledes.

Du vil opleve at indeklimaet i din træbolig vil være mere konstant, da træet medvirker til udligning af de forskellige luftfugtigheder, der er i boligen i løbet af dagen. Det betyder også, at træet arbejder og udvider sig eller trækker sig sammen afhængigt af luftfugtigheden. Du vil derfor se, at der på vægge og lofter opstår små fine revner mellem brædderne i trævæggene i de tørre perioder, og at væggene tilsvarende ”lukker” sig i de mere fugtige perioder. Dette er en naturlig egenskab i træet og er ikke et udtryk for huset fejler noget. At træet er ”levende” betyder også, at der kan forekomme lidt knirkelyde fra vægge og etageadskillelser.

Er du allergiker, så skal du overveje om en bolig i træ er den rette for dig. Træet indeholder nemlig cellulose, som nogle mennesker ikke kan tåle.

Denne side er opdateret 13/05-2019