Indret din altan

Gør din altan til et indbydende og hyggeligt uderum med vores gode indretningstips. 

Billede: Stock

Er du en af de heldige, der har en altan i dit hjem? Her finder du en 5 gode råd til, hvordan du indretter din altan og skaber en hyggelig oase ved hjælp af møbler, lyskæder, blomster og krydderurter.

1. Få styr på sol og vind inden du begynder indretningen

Inden du begynder indretningen af din altan, er det en god idé at få styr på verdenshjørnerne, da mængden af sol og vind har stor betydning for livet på din altan. Nogle blomster skal have meget sol og andre trives skidt i blæsevejr.

2. Få plads til alle dine planter

Få plads til endnu flere planter, krydderurter og blomster med en plantetrappe. En plantetrappe er især god til mindre altaner, da de fylder i højden og ikke i bredden. På den måde kan du skabe mere grønt liv på din altan. Prøv at google "plantetrappe" og se de mange muligheder.

Et alternativ til plantetrappen er at indrette sig med krukker og planter i forskellige størrelser der står på gulvet på din altan. Du kan også plante blomster i en hænge-urtepotte og hænge den i en krog eller pryde altanen med blomster og krydderurter i altankasser, hvis husordenen tillader det.

3. Cafébord, bænk eller solstol?

Når du skal indrette din altan med møbler, er det en god idé at overveje og prioritere dit møbelvalg. Dit møbelvalg afhænger naturligvis af størrelsen på din altan. Et lille cafébord eller et slå-ud-bord er en optimal løsning til en lille altan. Alternativ kan du optimere pladsen ved at sætte en bænk op. Har du mere plads kan du med fordel vælge nogle større møbler.

4. Indret dig med nipsesager 

En altan bliver både hyggelige og personlig ved at indrette den med nips. Det kan fx være en lyskæde, en lanterne med lys, sten du selv har malet på eller udendørs stenfigurer og meget andet. Slip kreativiteten løs. 

5. Dyrk dine egne krydderurter

Krydderurter på altanen pynter, smager og dufter skønt. Du kan både plante krydderurterne i altankassen eller i krukker. Og husk: Placér altid krydderurterne, der hvor der er mest sol på din altan, for de elsker sol. Samtidig skal du huske at give dem rigeligt med vand. Når du planter krydderurterne i altankassen eller i krukker, anbefales det, at du bruger pottejord. 

Orientér dig i afdelingens husorden

Inden du går i gang med indretning på din altan, er det en god idé at læse din afdelings husorden. Her kan der være taget beslutninger om, hvad du fx ikke må have på din altan. 

Denne side er opdateret 25/05-2023