Byens Haver

En tegning af det nye centerområde mellem Æblehaven og Rønnebærparken i Roskilde.

I de kommende år bliver centerområdet mellem Æblehaven og Rønnebærparken i Roskilde forvandlet til et grønt og åbent område, der oser af liv. Det skal nemlig blive et knudepunkt i Byens Haver-projektet, som er et større omdannelsesprojekt i Roskilde Kommune.

Byens Haver handler først og fremmest om mennesker. Projektet udspringer fra en tro på, at bygninger og byer har indflydelse på sundhed, trivsel og generel livskvalitet for de folk, der bor omkring dem. Målet er at skabe et inkluderende rum, hvor alle har lyst til at være til stede sammen og have det godt. 

Vi laver projektet i samarbejde med Roskilde Kommune, en kommende privat udvikler og en række sundhedsfaglige samarbejdspartnere, frivillige foreninger og andre lokale grupper.

Nyheder

Tidsplan (foreløbig)

Indtil videre forventer vi, at det samlede projekt står klar i 2030.

2023-2024: Udarbejdelse af rammelokalplan for Byens Haver og 40 nye ældreboliger. Beboere i området bliver inddraget i udviklingen af haveforbindelse

2024-2025: 40 nye ældreboliger projekteres og opføres. Første delprojekter i haveforbindelse anlægges

2026: Beboerne flytter ind i de nye ældreboliger.

2026-2028: Nedrivning af Æblehaven 74. Nyt sundhedshus og kvarterhus opføres. Sidste delprojekter i haveforbindelse anlægges.

2028-2030: Nedrivning af resterende bygninger i centerområdet. Nyt privat lejlighedsbyggeri og parkeringskælder opføres. 

Temaer

Vi opdaterer med mere info for fælleshus, vejforløb, parkering, havefællesskaber og andre tiltag, som projektet skrider frem. Byens Haver strækker sig også ud forbi Boligselskabet Sjællands område i sydvestbydelen i Roskilde. Du kan læse mere om hele projektet her:

Kontakt

Louise von Müllen, Strategisk forretningsudvikler i Boligselskabet Sjælland: lvm@bosj.dk

Billeder

Vinterhave og drivhuse i kanten af centerområdet.

Åben adgang ned til søen og Baghaverne.

Søen cirka 100 meter fra centerområdet.

Et kig hen på det nye fælleshus.

Nyttehaver foran fælleshuset.

Gårdrum med boliger bagved Rønnebærparken.

Nyt vejforløb mellem Rønnebærparken og Æblehavens nye ældreboliger.

Denne side er opdateret 29/09-2022 af Kunder & kommunikation