Græsområder blev helt vilde

Idé

Græsarealer bliver til en summende blomstereng. 

I Wiemosen i Roskilde er græsområder omdannet til vilde blomsterenge.

Hvad gjorde vi?

Afdelingen Wiemosen i Roskilde har sået blomsterblandinger på nogle af de arealer, der før var græsplæner.

Inspirationen kom efter en tur til Hyrdehøj, hvor afdelingsbestyrelsens medlemmer så, hvordan de i Hyrdehøj sammen med Vild med Vilje-projektet havde lavet en blomstereng. De spurgte deres grønne teamleder, hvordan de selv kunne komme videre som en afdeling med flere blomster og farver. De startede med et lille prøveområde for omkring fire år siden, og siden har de udvidet andelen af arealer, også mellem bebyggelsen og beskåret buskadser og træer.

Organisering

Det er afdelingsbestyrelsen, der har taget initiativ til at arbejde med biodiversiteten i afdelingen, men er blevet bakket op beboerne.

Beboerinddragelse

Afdelingsbestyrelsen fremlagde idéerne til beboerne efter budgetmødet. Der var kun opbakning og positive tilbagemeldinger.

Det bedste ved denne aktivitet

”Det er dejligt med farver og blomster og liv, og så er vi glade for vi gør noget for biodiversiteten. Det er sundt for os alle sammen, at der kommer biller og små bier igen. Rigtig mange har nydt at kunne gå ud og samle en lille buket fra det vilde område. Og jeg håber der bliver plads til, at pindsvinet kommer igen. Nogle af de dyr, der efterhånden var forsvundet fra vores boligområde kommer forhåbentlig igen”, siger Michelle Andersen, afdelingsbestyrelsesformand fra Wiemosen.

Gode råd

  • Start i det små, så folk kan se værdien og træffe beslutningen ud fra deres egne erfaringer, det giver beslutningen mere tyngde.

Denne side er opdateret 08/07-2021 af Fællesskab & trivsel