Lav et beboerblad

Idé

Et beboerblad kan være en god idé, hvor man kan få formidlet, hvad der foregår i afdelingen. Det giver også beboerne en mulighed for at komme til orde og komme i dialog.

Beboerbladet Borgmestergårdsbladet

Hvad gjorde vi?

På Borgmestergårdsvej 2-16 i Holbæk udkommer der et beboerblad ca. hvert kvartal. Mario See, som er formand i afdelingen siger: ”Der er ingen tvivl om, at et beboerblad er en åben dør til dialog, først og fremmest beboerne imellem, men naturligvis også i forhold til afdelingsbestyrelsen. Hvem kender ikke den lidt generte fornemmelse, når man møder under- eller overboen på trappen, hilser pænt goddag på hinanden og skynder sig forbi. Man har godt nok mødt vedkommende dagligt rigtig længe, men er aldrig stoppet op og har fået en hyggelig snak”.

Et beboerblad kan, ud over at være en social ”døråbner”, også være det sted, hvor man udveksler nyheder, meninger, oplevelser, gode idéer eller råd. Kun fantasien sætter grænser.

Bladet kan bruges til mange formål: Har man f.eks. en brugt barnevogn, fordi barnet er blevet for stort eller en brugt cykel i god stand, man gerne vil sælge, så kan en gratis annonce, evt. med et billede, være en måde at finde en ny bruger til den. Bestyrelsen kan bruge bladet til relevante meddelelser, så man slipper for at klistre dem på væggen i opgangen, og det samme gælder meddelelser fra områdekontoret, eller noget helt tredje.

Beboerbladet også et godt sted at fortælle lidt om sig selv.

Organisering

Borgmestergårdsbladet er et privat og uafhængigt initiativ fra beboerne. Bladets redaktion, omdeling m.v. foregår udelukkende som frivilligt arbejde. Annonceindtægterne anvendes ubeskåret til trykkeomkostninger.

Beboerinddragelse

Bladet er et middel til at få flere med, og det er åbent for alle at få et indslag i.

Det bedste ved denne aktivitet

Det giver en samlet formidling, og alle har mulighed for at læse det, da det trykkes og husstandsomdeles.

Gode råd

  • Det drives bedst af lyst. Det skal ikke være en sur pligt
  • Der skal være nogen, der løfter opgaven
  • Få lokale erhvervsdrivende til at sponsorere bladet, så det løber rundt økonomisk

Denne side er opdateret 08/07-2021 af Fællesskab & trivsel