Alkes Have i Knabstrup

Alkes Have bliver et bofællesskab med 40 boliger. I Alkes Have er tanken at skabe en bred beboersammensætning med både børnefamilier, seniorer, par og singler, og derfor kommer der boliger i flere forskellige størrelser.

I Alkes Have kommer der fokus på sammenhold og fællesskab. Derfor bliver der bygget et fælleshus, hvor bofællesskabet spiser sammen og mødes til forskellige aktiviteter. Samtidig dannes der et indbydende fælles udeområde centreret om fælleshuset, hvor der kommer bålplads, legeområde, lille sø og forskellige dyrkningsarealer. Læs mere om Alkes Have her og  Læs mere om gruppen bag Alkes Have her.

Boligerne

Boligerne bliver opført som lyse og rummelige rækkehuse i et og to plan. Der kommer til at være mellem 3-4 huse i hver række.

De største boliger er indrettet med en entré, badeværelse, værelse og et køkken i forbindelse med stuen. I de største boliger, vil det blive muligt at etablere et yderligere værelse i stueplan. Boligernes førstesal er indrettet som et stort rum, der kan deles op i to værelser.

De mindste boligtyper har en lille hems, hvor man med fordel kan indrette en soveplads.

Byggeriet

Kendetegnet ved de nye boliger er, at der er skråtage, hvor tagryggen er vendt i forhold til, hvordan man traditionelt bygger rækkehuse.

Alkes Have bliver bygget i BR18 Lavenergi, hvilket betyder at boligerne er lavenergiboliger. En lavenergibolig er isoleret med et tykkere lag isolering end almindelige boliger, har energiruder og et moderne balanceret ventilationsanlæg med varmegenvinding, så der spildes mindre varme på udluftning. Det betyder, at boligen som udgangspunkt bruger mindre energi til opvarmning. Samtidig er der solceller på tagene, som gør at boligerne producerer CO2-neutral strøm, der dækker dele af forbruget i boligen og dermed får den enkelte beboer lavere udgifter til varme og varmt vand.

Lokalområdet

Knabstrup er en lille stationsby beliggende ca. 15. km sydvest fra Holbæk. Knabstrup er omgivet af skøn natur og i byen er der skole til og med 6. klasse, daginstitution, bager, slagter og et rigt foreningsliv og bl.a. fitnesscenter.

Byens togstation ligger på Nordvestbanen København-Kalundborg. Derudover er der hurtig adgang til motorvejen mod København.


Fakta

Antal boliger

40

Boligtype og størrelse

Syv forskellige boligtyper på mellem 28-111 m2

Boligfordeling

7 boliger i to plan på 111 m2. Boligtypen er oprindelig i 3 rum med mulighed for at etablere 1 rum mere i stueplan og 2 rum mere på det halve plan.


8 boliger i to plan på 104 m2. Boligtypen er oprindelig i 3 rum med mulighed for at etablere 1 rum mere i stueplan og 2 rum mere på det halve plan.


6 boliger i to plan på 87 m2. Boligtypen er oprindelig i 3 rum med mulighed for at etablere 1 rum mere i stueplan og 2 rum mere på det halve plan.


5 boliger i et plan på 86 m2. Boligtypen er oprindelig i 3 rum med mulighed for at etablere 1 rum mere i stueplan.


4 boliger i et plan på 67 m2. Boligtypen er oprindelig i 2 rum med mulighed for at etablere 1 yderligere rum i stueplan.


8 boliger i et plan på 65 m2. Boligtypen er oprindelig i 2 rum med mulighed for at etablere 1 yderligere rum i stueplan. Derudover har boligen en hems.


2 boliger i et plan på 28 m2. Boligtypen har en hems.

Energiklasse

BR18 Lavenergi

Eksempel på forventet husleje 

 -

Forventet byggestart

Januar 2023

Forventet indflytning

1. marts 2024

Indvendige trapper

Ja

Elevator

Nej

Parkering

Ja, der kommer parkeringspladser nær boligerne. 

Husdyr

Det er tilladt at medbringe ét husdyr (hund/kat) ved indflytning i den nye boligafdeling Alkes have. Dyret skal registreres, og der må ikke anskaffes nye dyr før 1. afdelingsmøde har godkendt regler om husdyr.

Sådan får du en bolig i Alkes Have

Det er foreningen Alkes Have, der står for venteliste og tildeling af boligerne. Der er stor interesse for boligerne og alle boliger er på nuværende tidspunkt reserveret.

Er du interesseret i en af boligerne, skal du kontakte foreningen på kontakt@alkes-have.dk.

Det er ikke nok kun at melde sig ind i foreningen Alkes Have, du skal også være skrevet op i Boligselskabet Sjælland.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende. Denne side er senest 13. januar 2022.