Alkes Have i Knabstrup

Alkes Have bliver et bæredygtigt bofællesskab med 40 boliger. I Alkes Have er tanken at skabe en bred beboersammensætning med både børnefamilier, seniorer, par og singler, og derfor kommer der boliger i flere forskellige størrelser.

I Alkes Have kommer der fokus på sammenhold og fællesskab. Derfor bliver der bygget et fælleshus, hvor der kan skabes hyggelige arrangementer mellem naboerne. Samtidig dannes der et indbydende fælles udeområde centreret om fælleshuset, hvor der kommer bålplads, legeområde, lille sø og forskellige dyrkningsarealer. Læs mere om Alkes Have her.

Boligerne

Boligerne bliver opført som lyse og rummelige rækkehuse i et og to plan. Der kommer til at være mellem 3-4 huse i hver række.

De største boliger er indrettet med en entré, badeværelse, værelse og et køkken i forbindelse med stuen. I de største boliger, vil det blive muligt at etablere et yderligere værelse i stueplan. Boligernes førstesal er indrettet som et stort rum, der kan deles op i to værelser.

De mindste boligtyper har en lille hems, hvor man med fordel kan indrette en soveplads.

Byggeriet

Boligerne bliver opført i vores byggesystem Bolig-rækkerne. Kendetegnet ved de nye boliger er, at der er skråtage, hvor tagryggen er vendt i forhold til, hvordan man traditionelt bygger rækkehuse.

Alkes Have bliver bygget i BR18 Lavenergi, hvilket betyder at boligerne er lavenergiboliger. En lavenergibolig er isoleret med et tykkere lag isolering end almindelige boliger, har energiruder og et moderne balanceret ventilationsanlæg med varmegenvinding, så der spildes mindre varme på udluftning. Det betyder, at boligen som udgangspunkt bruger mindre energi til opvarmning. Samtidig er der solceller på tagene, som gør at boligerne producerer CO2-neutral strøm, der dækker dele af forbruget i boligen og dermed får den enkelte beboer lavere udgifter til varme og varmt vand.

Lokalområdet

Knabstrup er en lille stationsby beliggende ca. 15. km sydvest fra Holbæk. Knabstrup er omgivet af skøn natur og i byen er der skole til og med 6. klasse, daginstitution, bager, slagter, grønthandler og et rigt foreningsliv og bl.a. fitnesscenter.

Byens togstation ligger på Nordvestbanen København-Kalundborg. Derudover er der hurtig adgang til motorvejen mod København.


Fakta

Antal boliger

40

Boligtype og størrelse

Syv forskellige boligtyper på mellem 28-111 m2

Boligfordeling

7 boliger i to plan på 111 m2. Boligtypen er oprindelig i 3 rum med mulighed for at etablere 1 rum mere i stueplan og 1 rum mere på det halve plan.

8 boliger i to plan på 104 m2. Boligtypen er oprindelig i 3 rum med mulighed for at etablere 1 rum mere i stueplan og 1 rum mere på det halve plan.

8 boliger i to plan på 87 m2. Boligtypen er oprindelig i 3 rum med mulighed for at etablere 1 rum mere i stueplan og 1 rum mere på det halve plan.

4 boliger i et plan på 85 m2. Boligtypen er oprindelig i 3 rum med mulighed for at etablere 1 rum mere i stueplan.

6 boliger i to plan på 65 m2. Boligtypen er oprindelig i 2 rum med mulighed for at etablere 1 yderligere rum i stueplan. 

5 boliger i et plan på 65 m2. Boligtypen er oprindelig i 2 rum med mulighed for at etablere 1 yderligere rum i stueplan. Derudover har boligen en hems.

2 boliger i et plan på 28 m2. Boligtypen har en hems.

Energiklasse

BR18 Lavenergi

Eksempel på forventet husleje 

 -

Forventet byggestart

Forår 2021

Forventet indflytning

Sommer 2022

Indvendige trapper

Ja

Elevator

Nej

Parkering

Ja, der kommer parkeringspladser nær boligerne. 

Sådan får du en bolig i Alkes Have

Boligerne forventes at blive udlejet efter fleksible kriterier.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.