Plejehjem i Tune

I Boligselskabet Sjælland ønsker vi at skabe trygge hjem for alle – uanset hvor du kommer fra eller er på vej hen i livet. I de kommende år stiger antallet af ældre massivt, og derfor har vi øget fokus på at skabe attraktive og trygge botilbud til denne målgruppe.

Vores første projekt til ældre og demente bliver Tunes nye plejehjem. Plejehjemmet kommer til at bestå af 72 boliger, et daghjem med plads til 40 dagligt besøgende og tilhørende aktivitetsrum og servicearealer.

Plejehjemmet vil i skøn forening danner rammerne om trygge hjem for beboerne og en attraktiv arbejdsplads for de ansatte. Her kommer fokus på hjemlighed, tryghed og socialt nærvær i grønne omgivelser og med skov som nærmeste nabo.

Plejehjemmet skal være et hjem, hvor ældre og demente kan leve et meningsfuldt liv i fortsat udvikling.

Byggeriet

Undersøgelser viser at op mod 80 % af beboere på plejehjem i fremtiden vil have en grad af demens. Derfor har vi fokus på at bygge plejehjemmet, så det også omfavner de demente beboere.

Bygningen bliver udformet som et ottetal, der giver et bevægelsesmæssigt ”loop”. Hjemmefløjene med private boliger placeres på hver sin side af et centralt fælles aktivitetshus, som er forbundet af glasgange med grønne oaser i midten. Denne bygningsform skaber trygge vandreruter for beboerne, som kan bevæge sig rundt både inde og ude og få forskellige sansemæssige oplevelser.

Bygningen bliver udformet som et ottetal for at skabe uendelighedsstier og dermed tryghed for de demenssyge beboere.

Boligerne

Alle boliger har samme indretning med eget badeværelse, køkkenniche, skabsniche og vinduesniche. Boligerne i stueplan har udgang til en lille privat terrasse afskærmet med hæk. Boligerne på første sal har fransk altan. Boligerne får en dejlig udsigt over områdets flotte grønne arealer.

Boligernes materialer er nøje udvalgt for at skabe hjemlighed og varme. Har er valgt materialer i træ og et mobilt møbel designes til at rumme fleksible muligheder for indretning, og kan rumme personlige genstande. I boligerne er der også gardiner, som er designet som mørklægningsgardiner, så beboerne ikke bliver generet af lys, når de skal sove.

Desuden er alle boliger udstyret med velfærdsteknologi, uden at man lægger mærke til det.

Beliggenhed

Fakta

Byggeriet forventes at starte i 2024 og stå klar i 2026.

De private boliger bliver visiteret gennem Greve Kommune.