Parkvænget i Roskilde

I boligafdelingen Parkvænget i Roskilde, bygger vi 40 nye tagboliger i forbindelse med renoveringen af de eksisterende boliger. Det sker ved, at der bliver tilføjet en ny ekstra etage på hver af de nuværende otte boligblokke. Bygningerne går således fra at være fire etager til fem etager. 

Boligerne

I nybyggeriet er der lagt stor vægt på lys. Alle boligerne får et fantastisk lysindfald, da de bliver gennemlyste med vinduer i begge ender af boligen. Derudover kommer der loft til kip og tagvinduer i gavlboligerne, samt ekstra høje vinduespartier i de midtliggende boliger. 

Alle de nye boliger får køkken i åben forbindelse med stuen. Værelserne bliver i en god størrelse, som varierer i forhold til boligens størrelse på mellem 7 m2  og 17 m2 .

Gavlboligerne får en privat åben altan på 11 m2. Derudover bliver der lavet en fælles samlet udvendig ankomst til tagboligerne. Det vil fungere som et fællesareal for de fire midterboliger i blokken, samtidig med at det er tilknyttet den enkelte bolig. På den måde lægges der op til, at man møder sine naboer, som giver mulighed for et hyggeligt naboskab mellem de fire boliger, der deler dette areal. 

Alle boligerne får niveaufri adgang fra terræn. Det betyder, at der ikke kommer nogle former for trin, og det er muligt for kørestolbrugere at trille ind og benytte elevatoren til femte sal. 

Byggeriet og materiale

I forbindelse med etableringen af de nye etager, kommer der en indvendig elevator i hver boligblok. Den kommer til at ligge i forbindelse med den eksisterende trappeopgang, som samtidig bliver gjort større. Der kommer to elevatorer i blok 5 (Parkvænget nr. 17-23) og blok 7 (Parkvej nr. 11-17). 

Facaderne er foreløbig planlagt til at blive lavet med gule mursten, brune saddeltage og brune vinduer og døre.

De nye boliger og renoveringen af det eksisterende Parkvænget bliver udført som lavenergi byggeri. Det betyder bl.a., at udgifter til energiforbrug minimeres.

Lokalområdet

Boligafdelingen Parkvænget er en hyggelig afdeling kun 10 minutters gang til det centrale Roskilde. I forbindelse med renoveringen bliver der etableret et nyt spændende udeområde med legepladser for de mindste, skønne oaser hvor man kan tilbringe tid med familie og venner og et splinternyt fælleshus, som skal deles med de omkringliggende boligafdelinger. 

Roskilde by byder på det meste - et rigt kultur og handelsliv, gode institutioner og skoler samt et meget aktivt foreningsliv. Derudover kommer du til at bo tæt på skøn natur med Roskilde Fjord som en af dine nærmeste natur-naboer.


Fakta

Antal boliger

40

Boligtype og størrelse

1-, 2-, 3- og 4-værelses boliger på mellem 50 m2 – 103 m2.  

Boligfordeling

1-værelses boliger + kammer, 6 stk. på 50 m2

2-værelses boliger, 4 stk. på 71 m2

3-værelses boliger: 73 m2 = 4 stk, 80 m2 = 6 stk., 82 m2 = 6 stk., 90 m2 = 2 stk., 91 m2 = 4 stk., 93 m= 4 stk.

4-værelses boliger, 4 stk. på 103 m2  

Energiklasse

2020

Eksempel på forventet husleje

1-værelses bolig på 50 m får en husleje på ca. 4.600 kr.

3-værelses bolig på 80 m får en husleje på ca. 7.400 kr.

Forventet byggestart

ca. 2021

Forventet indflytning

ca. 2022

Skriv dig op til en bolig i Parkvænget

Sådan kommer du med i køen til de nye boliger i Parkvænget.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.