Parkvænget i Roskilde

I boligafdelingen Parkvænget i Roskilde, bygger vi 46 nye tagboliger i forbindelse med renoveringen af de eksisterende boliger. Det sker ved, at der bliver tilføjet en ny ekstra etage på hver af de nuværende otte boligblokke. Bygningerne går således fra at være fire etager til fem etager. 

Boligerne

I nybyggeriet er der lagt stor vægt på lys. Alle boligerne får et fantastisk lysindfald, da de bliver gennemlyste med vinduer i begge ender af boligen. 

Alle de nye boliger får køkken i åben forbindelse med stuen. Værelserne bliver i en god størrelse. 

Der bliver lavet en fælles samlet udvendig ankomst til tagboligerne. Det vil fungere som et fællesareal for midterboligerne i blokken, samtidig med at det er tilknyttet den enkelte bolig. På den måde lægges der op til, at man møder sine naboer, som giver mulighed for et hyggeligt naboskab mellem de fire boliger, der deler dette areal. 

Alle boligerne får niveaufri adgang fra terræn. Det betyder, at der ikke kommer nogle former for trin, og det er muligt for kørestolsbrugere at trille ind og benytte elevatoren til femte sal.

Byggeriet og materialer

I forbindelse med etableringen af de nye etager, kommer der én indvendig elevator i hver boligblok. Den kommer til at ligge i forbindelse med den eksisterende trappeopgang, som samtidig bliver gjort større.  

Facaderne er foreløbig planlagt til at blive lavet med mursten, saddeltage og nye vinduer og døre.

Lokalområdet

Boligafdelingen Parkvænget er en hyggelig afdeling med kun 10 minutters gang til det centrale Roskilde. I forbindelse med renoveringen bliver der etableret et nyt spændende udeområde med legepladser for de mindste, skønne oaser hvor man kan tilbringe tid med familie og venner og et splinternyt fælleshus, som skal deles med de omkringliggende boligafdelinger. 

Roskilde by byder på det meste - et rigt kultur og handelsliv, gode institutioner og skoler samt et meget aktivt foreningsliv. Derudover kommer du til at bo tæt på skøn natur med Roskilde Fjord som en af dine nærmeste natur-naboer.


Fakta

Antal boliger

46

Boligtype og størrelse

1-, 2-, 3- og 4-værelses boliger på mellem 50 m2 – 114 m2.  

Boligfordeling

på vej...

Energiklasse

2020

Eksempel på forventet husleje

1-værelses bolig på 50 m får en husleje på ca. 4.600 kr.

3-værelses bolig på 80 m får en husleje på ca. 7.400 kr.

Forventet byggestart

Ca. 2024

Forventet indflytning

Ca. 2025

Skriv dig op til en bolig i Parkvænget

Du kan endnu ikke skrive dig på ventelisten til de nye boliger i Parkvænget. Se hvordan du får besked, når ventelisten åbner.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.