Skademosen i Trekroner Roskilde

I den østlige del af Trekroner mellem Skrænten og Trekroner Parkvej opfører vi 44 attraktive og energivenlige boliger i både én og to etager.

Boligerne

Bolig-træ er Boligselskabet Sjællands byggesystem, hvor boliger designes individuelt i 3D-software og fremstilles i massivt træ.

Træboligerne giver et sundt indeklima, og teknikken betyder, at der kan skabes velindrettede og klimavenlige boliger.

Træelementerne vejer mindre end beton og tegl, og er dermed lettere – og billigere – at arbejde med. Samtidig er det FSC-mærkede træ et langt mere klimavenligt materiale end de tunge byggematerialer, og faktisk bidrager boligerne til at reducere CO2.

Boligerne får en fleksibel indretning, så beboerne får indflydelse på, hvordan de ønsker at indrette sig. Boligen har alt hvad der skal være i en bolig, men der er et begrænset antal skillevægge. Det giver beboerne mulighed for at bruge boligen som man vil og evt. sætte flere skillevægge op, hvis det passer bedre. Vil man sætte skillevægge op i boligen skal det gøres via individuel råderet.

Alle boliger er i to etager på nær de små boliger på 30 m2.

I toetagers boligerne kommer stueetagen til at rumme køkken i direkte forbindelse med opholdsrum med udgang til en terrasse i boligens fulde bredde, hvor der både er udsigt og direkte udgang til naturen. Derudover vil der være depotrum og badeværelse. Boligens første sal kommer man til via åben trappe og er planlagt til at indeholde opholdsrum og værelser, desuden vil der være udgang til en altan.

De små boliger på 30 m2 er i ét plan i stueetagen og indrettet med kombineret køkken og stue/soverum og med udgang til terrasse. De små boliger og boligtypen på 115 m2 er sat sammen parvis.

Byggeriet

Byggeriet opføres i Boligselskabet Sjællands byggekoncept Bolig-træ. Boligerne får energiklassen 2020 hvilket bl.a. betyder, at udgifter til energiforbrug minimeres. Der bliver lagt vægt på at anvende miljø- og allergivenlige materialer i byggeriet, ligesom materialer bliver valgt med henblik på at skabe lave drifts- og energiomkostninger.

Byggeriet bliver opført som to bebyggelser i to etager. Grundens skrånende terræn får indflydelse på bygningerne, således at hver bolig forskydes vertikalt i forhold til hinanden, og bygningernes tage kommer til at hælde i samme retning som terrænet. Byggerierne opføres omkring et fælles areal, hvor der bliver plads til leg for de mindste, grøn beplantning og parkeringsfaciliteter. På den anden side af boligerne, er der udsyn til landlig natur i form af overdrev.

Materiale

Bygningernes generelle materialevalg vil få et ens udtryk, men kan variere lidt fra den ene gruppe til den anden. Tagene udføres med sort tagmateriale for at give et fælles indtryk.

Lokalområdet

De nye boliger bliver placeret i den østlige del af Trekroner. Trekroner er en bydel i rivende udvikling, hvor der bygges, handelslivet blomstrer og den omkringliggende natur gør det til en attraktiv bydel at bo i for både børnefamilier og singler. Her ligger både gode institutioner, skole og Roskile Universitet. Du kommer nemt til kollektiv trafik og motorvej. Centrum af Roskilde ligger ca. 5 km fra de nye boliger. 


Fakta

Antal boliger

44, som bygges i to etaper

Boligtype og størrelse

1-, 2-, 3- og 5-værelses bolig på mellem 30 m2 – 115 m2. 1-værelses boligerne bliver betalbare boliger i én etage. De øvrige boliger opføres som toetagers boliger.

Boligfordeling

6 stk. 1-værelsesboliger på 30m2

4 stk. 2-værelsesboliger på 65m2

8 stk. 3-værelsesboliger på 86m2

20 stk. 5-værelsesboliger på 112m2

6 stk. 5-værelsesboliger på 115m2 

Energiklasse

2020

Forventet husleje og indskud

1-værelsesboliger på 30m2  ca. 2.700 kr. - forventet indskud: ca. 14.300 kr. 

2-værelsesboliger på 65m2 ca. 6.000 kr. - forventet indskud: ca. 31.000 kr.   

3-værelsesboliger på 86m2 ca. 7.800 kr. - forventet indskud: ca. 41.000 kr.  

5-værelsesboliger på 112 m2 ca. 10.100 kr. - forventet indskud: ca. 53.500 kr.  

5-værelsesboliger på 115m2  ca. 10.400 kr. - forventet indskud: ca. 55.000 kr.   

Huslejepriserne er ekskl. forbrug.

Forventet byggestart

Første etape med 22 boliger: Juni 2018

Anden etape med 22 boliger: December 2018

Forventet indflytning

Første etape med 22 boliger: September 2019

Anden etape med 22 boliger: Januar 2020

Indvendige trapper

Boligerne i to plan har indvendige trapper.

Elevator

Nej

Parkering

Fælles parkeringsfaciliteter på fælles areal nær boligerne.


Skriv dig op til en bolig i Skademosen

Sådan kommer du med i køen til de nye boliger i Skademosen.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.