Skousbo i Viby Sjælland

Over to etaper bygger vi 115 boliger og et fælleshus i et nyt boligområde i Viby Sjælland, hvor der tilsammen kommer til at ligge ca. 950 nye boliger – både ejerboliger, bofællesskaber, parcelhuse og lejeboliger. Boligområdet bliver en ny type boligkvarter med fokus på bæredygtige, inspirerende og attraktive rammer for nye boformer og fællesskaber.

Boligerne

Bolig-træ er Boligselskabet Sjællands byggesystem, hvor boliger designes individuelt i 3D-software og fremstilles i massivt træ.

Træboligerne giver et sundt indeklima, og teknikken betyder, at der kan skabes velindrettede og klimavenlige boliger.

Træelementerne vejer mindre end beton og tegl, og er dermed lettere – og billigere – at arbejde med. Samtidig er det FSC-mærkede træ et langt mere klimavenligt materiale end de tunge byggematerialer, og faktisk bidrager boligerne til at reducere CO2.

I første etape bygger vi 33 boliger og et fælleshus. I anden etape bygger vi 82 boliger.

Bebyggelsen er i tre etager, og der kommer boliger i et og to plan. Etplansboligerne ligger i stueplan og toplansboligerne liger i 1. og 2. salshøjde med adgang fra udvendig trappe. Boligerne bliver i varierende størrelse, så der både er boliger til børnefamilier, singler, par og seniorer.

Det bliver muligt at sætte sit eget præg på boligen, da de bliver opført med en fleksibel indretning. Det betyder at boligerne bliver opført med få skillevægge, og at man fx selv kan sætte en ekstra væg op efter indflytning. Du kan læse mere om opsætning af vægge her.

Boligerne i stueplan for udgang til et lille privat areal mod det fælles gårdrum. I det fælles gårdrum kan man slappe af sammen med familien og naboerne, mens børnene leger på legepladsen.

Byggeriet

Boligerne bliver opført som en lille intim boligbebyggelse, som samler sig om et fælles gårdrum, hvor der bliver plads til ophold og møde og fællesskab med sine naboer. Bygningerne er i treetagers højde og kommer til at få forskydninger i facaderne. 

Materiale

Byggeriet opføres i Boligselskabet Sjællands byggekoncept Bolig-træ, der giver sunde og velisolerede bygninger, og der lægges vægt på at anvende miljø- og allergivenlige materialer.

Boligerne får energiklasse 2020, der sikre lavest mulige forbrugsomkostninger til beboerne.

Bygningerne opføres som præfabrikerede store trækonstruktioner med en robust facade af træ og skifer, der sikrer byggeriet mod vind, vejr og mekaniske påvirkninger. Boligernes facader varieres mellem træ, og skifer, for at give et varieret og personligt udtryk til den enkelte bolig.

Lokalområdet

Med en bolig i Skousbo, kommer du til at bo i Viby. Viby er en hyggelig stationsby, som ligger i den sydlige del af Roskilde Kommune, ca. 15 km fra Roskilde by. Du kommer nemt til og fra Viby med gode togforbindelser til Roskilde tager det kun 7 min og København når du på 35 min.

Viby har gode skoler, idrætscenter, kulturhus, bibliotek, lokale butikker, kro og flere integrerede institutioner, som gør byen attraktiv for bl.a. børnefamilier.

Viby har en smuk natur, som du kan nyde. Blandt andet er der gode vandrestier, ådal og åbne marker.


Fakta

Antal boliger

115 + ét fælleshus

Boligtype og størrelse

1-værelses på 38-40 m2, 2-værelses på 54 m2, 3-værelses* på 76-88 m2 og 4-værelses* på 107-115m2 

Boligfordeling

4 stk. 1-værelsesboliger på 38 m2 i et plan

12 stk. 1-værelses på 40 m2 i et plan 

19 stk. 2-værelses i et plan

Der er både 3-værelses* i et og to plan:

- 1 stk. 3-værelses* på 76 m2
- 5 stk. 3-værelses* på 78 m2
- 15 stk. 3-værelses* på 82 m2
- 16 stk. 3-værelses* på 88 m2

8 stk. 4-værelses* på 107 m2 i et plan

35 stk. 4-værelses* på 115 m2 i to plan

*Vær opmærksom på, at alle boliger opføres som 2-rums boliger (foruden 1-rums boligerne), og herefter kan der etableres vægge og dermed ekstra værelser, så boligen kan ændres til enten en 3- eller 4-rums bolig.

Energiklasse

2020

Forventet husleje og indskud

Eksempel: 3-værelses boliger på 76 mca. 7.000 kr. - forventet indskud: ca. 40.300 kr. Huslejen er ekskl. forbrug.

Inden for de næste uger vil du her kunne se huslejer og indskud for alle boligtyper.

Forventet byggestart

De første 33 boliger + fælleshus: August 2020

De sidste 82 Boliger: September 2020

Forventet indflytning

De første 33 boliger + fælleshus: August 2021

De sidste 82 Boliger: November 2022

Indvendige trapper

Boligerne i to plan har indvendige trapper, og adgang til boligen sker via en udvendig trappe.

Elevator

Nej

Parkering

Fælles parkeringsfaciliteter nær boligerne.


Skriv dig op til en bolig i Skousbo Viby Sjælland

Sådan kommer du med i køen til de nye boliger i Skousbo Viby Sjælland.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.