Skousbo i Viby Sjælland

Bolig-træ er Boligselskabet Sjællands byggesystem, hvor boliger designes individuelt i 3D-software og fremstilles i massivt træ.

Træboligerne giver et sundt indeklima, og teknikken betyder, at der kan skabes velindrettede og klimavenlige boliger.

Træelementerne vejer mindre end beton og tegl, og er dermed lettere – og billigere – at arbejde med. Samtidig er det FSC-mærkede træ et langt mere klimavenligt materiale end de tunge byggematerialer, og faktisk bidrager boligerne til at reducere CO2.

Om Skousbo-projektet

Vi arbejder i øjeblikket med et projekt i det nye Skousbo område i Viby Sjælland.

Tanken bag det samlede område er, at Skousbo skal være en ny type boligkvarter, som med udgangspunkt i landskabet skaber bæredygtige, inspirerende og attraktive rammer for nye boformer og fællesskaber.

I områdets første etape kommer der ca. 87 boliger, hvor Boligselskabet Sjælland bygger ca. 35 af disse boliger som lejeboliger med varierende størrelse. I anden etape skal boligselskabet bygge ca. 65 boliger. Boligerne grupperes i mindre enklaver med 35-40 boliger i hver. Enklaverne adskilles af store, grønne fællesarealer.

Sammensætningen af boligstørrelser og –typer er ikke fastlagt endnu. Udgangspunktet er, at hver boligenklave kan tilbyde et varieret boligtilbud, så unge, voksne og ældre, enlige, par og familier bor tæt sammen i et trygt og inspirerende fællesskab.

Byggeriet opføres i Boligselskabet Sjællands byggekoncept Bolig-træ. Boligerne får en fleksibel indretning, så beboerne får indflydelse på, hvordan de ønsker at indrette sig. Boligen har alt hvad der skal være i en bolig, men der er et begrænset antal skillevægge. Det giver beboerne mulighed for at bruge boligen som man vil og evt. sætte flere skillevægge op, hvis det passer bedre. Vil man sætte skillevægge op i boligen skal det gøres via individuel råderet. 

Læs mere om det nye boligområde på Roskilde Kommunes info-side om Skoubo-projektet.


Fakta

Antal boliger

100

Boligtype og størrelse

Boligerne opføres i varierende størrelse, som endnu ikke er fastlagt.

Boligfordeling

Der bygges over to etaper med ca. 35 i første etape og 65 boliger i anden etape. 

Energiklasse

2020

Eksempel på forventet husleje 

3-værelses 72 m2 – 6.450,- per måned ekskl. forbrug

Forventet byggestart

April 2018 (etape 1) og september 2018 (etape 2)

Forventet indflytning

April 2019 og september 2019 (etape 2)

Skriv dig op til en bolig i Skousbo Viby Sjælland

Sådan kommer du med i køen til de nye boliger i Skousbo Viby Sjælland.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende. 

Denne side er opdateret 29/01-2018 af digital redaktør