Slagteriet i Roskilde

Det tidligere skoleslagteri i Roskilde skal omdannes til et spændende, mangfoldigt og foranderligt boligkvarter. Boligselskabet Sjælland opfører 110 af boligerne i det nye kvarter. I det nye boligkvarter bliver fællesskab centralt, med både delebilsordning, mulighed for fællesvaskeri og INSP! som forsat vil være en del af området og forsat vil arrangere fællesaktiviteter, café, kreativt værksted, koncerter, 100 meters middage og meget andet. 

Slagteriet er placeret mellem mange funktioner, stemninger og tidsaldre, som er med til at give grunden en helt særlig karakter og nogle spændende rammer for det kommende boligområde. Tanken er at skabe en attraktiv, miljøbevidst og urban bydel med sammenhæng til sine omgivelser. 

Boligerne

Der bygges 110 boliger som lejligheder. Boligerne bliver varieret i både størrelse og rum og indbyder derfor både børnefamilier, par, singler og seniorer.

Der kommer tre forskellige typer af små betalbare boliger. Den ene slags bliver boliger på 27 m2 til singler, den anden slags bliver boliger på 49 m2 til par, og den sidste slags bliver en lille familiebolig på 54 m2.

Derudover bliver resten af boligerne opført som familieboliger i forskellig størrelse og type på mellem 66 m2 og 114m2.

Boligerne i stueplan får forskellige små udemiljøer, som grænser sig op til de hyggelige stræder og område på fællesarealerne. Nogle boliger i stueplan vil således få små terrasser adskilt af små lave hække ud mod fællesområde. Andre vil få små terrasser der ligger åbent ud mod stræderne.


Læs mere


Byggeriet

Bygningerne får forskellig højder og variationer i facaderne med henblik på at skabe en sammenhæng til det gamle industriområde og bymiljøet i Roskilde midtby. Bygningerne er en blanding af to til fem etagers bygninger.

Gader og stræder i bebyggelsen udformes med lidt mere kant og særpræg, end vi normalt ser, og på den måde vil området både gennem sine aktiviteter og udformning fremstå indbydende, spændende og anderledes. Mellem bygningerne etableres indbydende fællesarealer med større og mindre opholdssteder, som dannes ved hjælp af buske, blomster og cykelparkering som er med til at afskærme og opdele området.

Materiale

Materialerne vil være teglsten i forskellige nuancer af gul, mindre dele udføres for at give variation med metal- eller træfelter. Tagene er flade enten med tagvegetation eller tagpap. 

Lokalområdet

Slagteriet har en central beliggenhed og området ligger som en oase mellem mange af byens forskellige funktioner, stemninger og tidsaldre. Omkring grunden ligger den middelalderlige Rejsestald, den smukke arrestbygning, den moderne politistation, den historiske remise og den rå jernbane. Det er med til at give området en helt særlig karakter og kontekst. Det nye boligkvarter kommer til at danne et nyt urbant bymiljø med høj tæthed, let adgang til offentlig transport og gå-afstand til bymidten. Derudover lægger både institutioner og skoler i kort afstand fra de nye boliger.

Roskilde by er en handelsby med et stort opland. Handlen foregår nede i gå-gade miljøet omkring Stændertorvet og Hestetorvet eller i det prisbelønnede RO’s Torv. Her er mange dejlige restauranter og caféer. Roskilde by oser af aktiviteter og har et stort foreningsliv, der er spredt ud over hele Roskilde området. Der er dejlig svømmehal, stadion og et stort bibliotek.


Fakta

Antal boliger

110

Boligtype og størrelse

1-, 2-, 3- og 4-værelses bolig på mellem 27 m2 – 114 m2.  

Boligfordeling

32 stk. små betalbare boliger på mellem 27 m2 og 53 m2.

37 stk. 2-værelsesboliger på mellem 60 m² - 74 m²

29 stk. 3-værelsesboliger på mellem 85 m² - 94 m²

12 stk. 4-værelsesboliger på mellem 97 m² – 114 m²

Energiklasse

2020

Forventet husleje og indskud

Betalbare boliger på 27 m2 og 53 m²: Ca. 2.500 kr. - 5.000 kr. - forventet indskud fra ca. 13.200 kr. til 26.000 kr.

2-værelses boliger på 60 m² - 74 m²: Ca. 5.500 kr. - 6.800 kr. - forventet indskud fra ca. 29.300 kr. til 36.200 kr.

3-værelses boliger på 85 m2 - 94 m2: Ca. 7.700 kr. - 8.600 kr. - forventet indskud fra ca. 41.500 kr. til 46.000 kr.

4-værelses boliger på 97m2 -114m2: Ca. 8.800 kr. - 10.500 kr. - forventet indskud fra ca. 47.400 kr. til 55.700 kr.

Huslejen er ekskl. forbrug

Forventet byggestart

Første kvartal 2019

Forventet indflytning

1. etape i sommeren 2020 (ca. 35 boliger)
2. etape i efteråret 2020 (resten)

Indvendige trappetrin

Boligerne i to plan har indvendige trapper

Elevator

Ja

Parkering

Der bliver desuden etableret 106 parkeringspladser i alt ved bebyggelsen. De bliver fordelt med 50 stk. i en parkeringskælder med ind- og udkørsel til Skovbogade. Derudover etableres 25 terrænparkeringspladser ved bebyggelsen bl.a. til delebilerne og handicapparkering. Og herudover etableres 31 terrænparkeringspladser på kommunens arealer nord for slagterigrunden. Cykelparkering placeres i gårdrum og strædekantzoner.

Skriv dig op til en bolig i Slagteriet

Når de nye boliger i Slagteriet er ved at være indflytningsklare, tildeles de til interesserede boligsøgende på ventelisten ud fra såkaldt fleksible kriterier.

De endelige kriterier forventes først klar i april 2020. Overordnet forventes det, at der bliver fortrin til personer, der kan bidrage til engagement, kreativitet og mangfoldighed i bydelen. Desuden vægtes det hvor længe, den enkelte har været skrevet op i boligselskabet. Mere om ventelisten.

Når du er skrevet op i boligselskabet og har oplyst os din mailadresse, får du også automatisk besked i vores nyhedsmail, når vi åbner for ventelisten til Slagteriet. Det sker typisk 2-6 måneder før de første beboere kan flytte ind. Du kan naturligvis let afmelde nyhedsbrevet, hvis du senere ønsker det.

Se evt. mere i vores guide om boligsøgning.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.