Søgården i Glumsø

I den naturskønne by Glumsø bygger vi 40 træboliger i både ét og to plan som både lejligheder og rækkehuse. Boligerne kommer til at ligge som nabo til den store Glumsø Sø.

Boligerne

Søgården skal vise vejen

Boligselskabet Sjælland og Søgården er en del af det stort anlagte projekt "Fra 4 til 1 planet".

Her skal erfaringer og eksempler fra udvalgte byggerier vise hele byggebranchen, hvordan der kan bygges nye boliger med et klimaaftryk på en fjerdedel af det normale.

Det er VILLUM FONDEN og Realdania der står bag projektet.

Bebyggelsen kommer til at bestå af bygninger i tre etager med etplans- og toplanslejligheder og to-etagers rækkehusbygninger. Etplans-lejlighederne ligger i stueplan og toplans-lejlighederne liger i 1. og 2. salshøjde med adgang fra udvendig trappe. Der kommer flere forskellige boligtyper, så der både er boliger til børnefamilier, singler, par og seniorer.

Alle boligtyper indrettes med åbent køkken i forbindelse med stuen. Boligerne vil få store gulv-til-loft vinduer som giver et godt lysindfald. Boligerne i stueplan får udgang til privat udeareal.

Fra 4 til 1 planet med Søgården

Søgården bliver opført med et markant lavt forbrug af CO2. Målet er at reducere klimaaftrykket med 75 procent. Det skal ske samtidigt med at der bygges sunde, attraktive boliger i et samspil mellem arkitektur, materialer og indeklima.  

Byggeriet

Søgårdens bygninger bliver placeret rundt om det, der skal blive et indbydende grønt fælles gårdrum med mulighed for ophold og hygge for børn og voksne.

Byggeriet opføres i Boligselskabet Sjællands byggekoncept Bolig-træ, der giver sunde og velisolerede bygninger, og der lægges vægt på at anvende miljø- og allergivenlige materialer.

Lokalområdet

Glumsø er en naturskøn stationsby, der ligger 15 km nord for Næstved og 10 km syd for Ringsted.

Glumsø udskiller sig især ved den store Glumsø sø, der er omgivet af stisystemer, som indbyder til dejlige gåture og aktive cykelture.

I byen er der både et rigt foreningsliv, forskellige indkøbsmuligheder, institutioner og skole. Der er desuden gode togforbindelser mod Ringsted, Næstved og København.


Fakta

Antal boliger

40

Boligtype og størrelse

Der opføres både etplans- og toplansboliger.

Der kommer seks forskellige boligtyper i størrelsen 52 m2 - 108 m2.

Alle boligerne er opført som storrumsboliger, hvor beboerne selv skal etablere de værelser, der ønskes ud fra angivelser på plantegningerne. Læs mere her.

Boligfordeling

6 stk. etplansboliger på 52 m2

3 stk. etplansboliger på 75 m2

10 stk. toplansboliger på 75 m2

9 stk. rækkehuse i to plan på 95 m2

2 stk. etplansbolig på 104 m2

10 stk. rækkehuse i to plan på 108 m2

Energiklasse

BR18 lavenergi

Forventet husleje og indskud

Husleje og indskud er endnu ikke beregnet

Forventet byggestart

Marts 2024

Forventet indflytning

Ultimo 2025

Indvendige trapper

Ja i toplans-lejlighederne og toplans-rækkehusene

Elevator

Nej

Parkering

Der kommer fælles parkeringspladser nær boligerne

Husdyr

Det er tilladt at medbringe ét husdyr (hund/kat) ved indflytning i den nye boligafdeling Søgården. Dyret skal registreres, og der må ikke anskaffes nye dyr før 1. afdelingsmøde har godkendt regler om husdyr.


Skriv dig op til en bolig i Søgården

Du kan endnu ikke skrive dig op til boligerne, men vi anbefaler dig, at skrive dig op i Boligselskabet og begynde at samle anciennitet. Du kan også melde dig til vores nyhedsbrev for boligsøgende, og holde dig orienteret om vores nybyggerier, og få besked når vi åbner for ventelisten. 


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.