Søgården i Glumsø

I den naturskønne by Glumsø bygger vi ca. 40 træboliger. Boligerne kommer til at ligge som nabo til den store Glumsø Sø.

Søgården skal vise vejen

Boligselskabet Sjælland og Søgården er en del af det stort anlagte projekt "Fra 4 til 1 planet".

Her skal erfaringer og eksempler fra udvalgte byggerier vise hele byggebranchen, hvordan der kan bygges nye boliger med et klimaaftryk på en fjerdedel af det normale.

Det er VILLUM FONDEN og Realdania der står bag projektet.

Byggeriet 

Søgården bliver opført i træ og bebyggelsen kommer til fremstå som en cirkel. De cirka 44 boliger bliver fordelt på 3 etager med et stort samlende gårdrum med mulighed for ophold og hygge for børn og voksne.

Boligerne i stueetagen varierer i størrelse fra 47 m2. til 60 m2. mens boligerne med indgang fra 1. sal spænder over 2 etager og varierer fra 89 til 115 m2.

Alle boliger vil få indgang fra haveside. Enten fra et hævet dæk af træ eller en altangang på 1. sal.

Arkitekterne hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter tegner fortsat på projektet og der arbejdes fortsat på at finde løsninger som kan bidrage til at nedbringe byggeriets Co2 belastning. De viste tegninger og både antal og størrelser af boligerne kan derfor nå at ændre sig.

Fra 4 til 1 planet med Søgården


Søgården bliver opført med et markant lavt forbrug af CO2. Målet er at reducere klimaaftrykket med 75 procent. Det skal ske samtidigt med at der bygges sunde, attraktive boliger i et samspil mellem arkitektur, materialer og indeklima.

Byggeriet opføres fortrinsvis i træ der giver sunde og velisolerede bygninger, og der lægges vægt på at anvende miljø- og allergivenlige materialer.

Lokalområdet

Glumsø er en naturskøn stationsby, der ligger 15 km nord for Næstved og 10 km syd for Ringsted.

Glumsø udskiller sig især ved den store Glumsø sø, der er omgivet af stisystemer, som indbyder til dejlige gåture og aktive cykelture.

I byen er der både et rigt foreningsliv, forskellige indkøbsmuligheder, institutioner og skole. Der er desuden gode togforbindelser mod Ringsted, Næstved og København.


Fakta

Antal boliger

ca. 40

Boligtype og størrelse

Der arbejdes forsat på  projektet og vi kan derfor endnu ikke oplyse størrelser og boligtyper.

Boligfordeling

 

Energiklasse

BR18 lavenergi

Forventet husleje og indskud

Husleje og indskud er endnu ikke beregnet

Forventet byggestart

Efteråret 2024

Forventet indflytning

Forår 2026

Indvendige trapper

 

Elevator

Nej

Parkering

Der kommer fælles parkeringspladser nær boligerne

Husdyr

Det er tilladt at medbringe ét husdyr (hund/kat) ved indflytning i den nye boligafdeling Søgården. Dyret skal registreres, og der må ikke anskaffes nye dyr før 1. afdelingsmøde har godkendt regler om husdyr.


Skriv dig op til en bolig i Søgården

Du kan endnu ikke skrive dig op til boligerne, men vi anbefaler dig, at skrive dig op i Boligselskabet og begynde at samle anciennitet. Du kan også melde dig til vores nyhedsbrev for boligsøgende, og holde dig orienteret om vores nybyggerier, og få besked når vi åbner for ventelisten. 


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.